Dimecres, 16 d'Octubre de 2019 - Edició 447
La República

Grande-Marlaska esquiva titllar de càrregues la repressió policial de l’1-O

El ministre d’Interior, Grande-Marlaska, ha defensat que “en situacions d’alteració d’ordre públic” es requereix l’actuació policial per part de les forces de seguretat. Tot i això, el ministre ha assegurat […]

Redacció
Redacció 05/03/2019
Fernando Grande Marlaska, ministre d'Interior / Gobierno

El ministre d’Interior, Grande-Marlaska, ha defensat que “en situacions d’alteració d’ordre públic” es requereix l’actuació policial per part de les forces de seguretat. Tot i això, el ministre ha assegurat que “dins dels paràmetres de proporcionalitat” alhora que es nega a titllar de “càrregues” la repressió policial de l’1-O perquè hi ha “una connotació negativa” darrere l’expressió.

De la mà del ministre d’Exteriors, Josep Borrell, Grande-Marlaska se suma al relat de les ‘fake-news’ i ha afirmat, en una entrevista a Rac1, que a partir d’unes imatges no es pot determinar si va ser “proporcionat” o no. Alhora, el responsable de les forces de seguretat del Gobierno de Sánchez ha afirmat que “es pot distorsionar la realitat” i que “cal veure-ho en el conjunt d’espai temps”.

L’anomalia del sistema

“L’acusació popular de Vox és una anomalia del sistema”. Així ho ha reconegut el ministre. De fet, Grande-Marlaska ha avançat que estan estudiant “la modificació de l’acusació popular” per a reflexionar “qui pot exercir-la”.

Relacionats