Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

Grups de l’oposició de Colau demanen la dimissió de Gala Pin

La regidora de Ciutat Vella no té previst dimitir i el govern assegura que Pin s’hi dedica “amb cos i ànima”

|

- Publicitat -

La inseguretat al districte de Ciutat Vella porta cua, i una de les conseqüències s’ha viscut avui en la Comissió de Seguretat quan el partit de Demòcrates ha demanat la dimissió de Gala Pin, la regidora del districte de Ciutat Vella de Barcelona En Comú. Ciudadanos, PSC i PP s’han sumat a la petició per la “inacció política” en termes de seguretat i convivència al districte i la “falta d’implicació amb els veïns”. El primer tinent d’alcalde, Gerardo Pissarelo, ha assegurat que la regidora “s’hi dedica amb cos i ànima” i el govern no veu motius per demanar el cessament a Pin.

La proposta dels demòcrates ha obtingut el vot a favor de C’s i PSC i el PP però BComú i el regidor no adscrit Joan Puigcorbé han votat en contra mentre que ERC, la CUP i Gerard Ardanuy (Demòcrates) s’han abstingut.

Publicitat

A favor de la dimissió

Jordi Martí (PdeCAT) ha estat l’encarregat de presentar la proposta. Creu que s’ha evidenciat una “situació de manca de lideratge al districte” i ha insistit que “a Ciutat Vella passen coses que mai s’han vist”, en la mateixa línia dels arguments que exposava el grup durant la comparaixença anterior sobre Seguretat. Martí ha subratllat que el govern està aconseguint “allò contra el què lluitaven”, referint-se al districte com a “barris d’especuladors”. “No confiem en vostè, Gala Pin. Estem a finals de mandat i els resultats són nefastos”, ha sentenciat.

El regidor de Ciudadanos a l’Ajuntament, Koldo Blanco, ha assegurat que “la regidora és part del problema” i li ha retret que “no governa per a tots”. Alberto Fernández Díaz, del PP, ha sentenciat que “es necessita el cessament de Pin” perquè, entre d’altres motius, “té alèrgia a la policia”.

Et pot interessar  Albiach insisteix que els vots dels comuns "no serviran per fer de Catalunya el casino més gran d'Europa"

En un to més amable, la regidora del grup dels socialistes, Carmen Andrés, afirma que no ha estat “al costat dels veïns” i que el govern “juga a passar-se la pilota”.

Una mica més al costat de Pin

Mentre que el regidor no adscrit, Joan Puigcorbé, ha votat en contra, ERC, la CUP i Gerard Ardanuy s’han abstingut. Jordi Coronas, dels republicans, admet que s’han comès errors i “algun encert”, però no entén què veuen els altres grups de positiu demanant avui el cessament de Pin.

La membre de la CUP, Maria Rovira, creu que no s’ha aprofunditzat en el turisme ni erradicat la situació però ha defensat l’abstenció del grup.

Pissarelo: “Pin porta anys i anys dedicant-se al districte”

El primer tinent d’alcalde, Gerard Pissarelo, ha sortit en defensa de la regidora. Ha subratllat que Pin “porta molts anys al districte i que s’hi dedica amb cos i ànima”. També ha dit que té causes judicials pendents per anar en contra lobbies, dirigint-se a Maria Rovira, qui l’ha titllat de no enfrontar-se “al gran poder”.

Pissarelo ha reconegut que “es necessiten més recursos”. Per acabar, ha afegit que “la regidora es reuneix amb tothom, fins i tot amb la gent que no comparteix les seves idees”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut