Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024
Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024

Govern i sindicats de presons acorden crear un grup de treball sobre seguretat als centres

La reunió entre Generalitat i treballadors també pacta seguir negociant temes laborals

|

- Publicitat -

La Generalitat i els sindicats de presons han pactat aquest dimarts crear un grup de treball sobre seguretat a l’interior dels centres i un altre que seguirà negociant qüestions laborals, com feia fins ara. En una trobada aquest dimarts al matí al Districte Administratiu arran de la mort d’una cuinera de la presó de Mas d’Enric, les dues parts s’han emplaçat a seguir negociant properament en dos àmbits diferenciats. A la trobada hi havia el secretari general de Justícia, Jordi Martinoy, i representants de la Secretaria d’Administració i Funció Pública, després que els sindicats es neguessin a interlocutor amb la consellera de Justícia, Gemma Ubasart, o el secretari de Mesures Penals, Amand Calderó, de qui demanen la dimissió.

Per a dijous a les 10 del matí Justícia ha convocat la primera trobada del grup de treball sobre seguretat. Segons el departament, es tracta d’un grup de caràcter tècnic amb la presència de sindicats i comandaments tècnics i subdirectors de la Secretaria de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a la Víctima. La taula sobre condicions laborals es desenvolupa en el marc del grup de treball ja creat per aquesta qüestió i on hi són presents sindicats, Funció Pública, del Departament de Presidència, i Departament d’Economia. És un grup que ja existia amb anterioritat. A principis de la setmana que ve es convocarà aquesta taula.

Publicitat

Els sindicats han convocat vaga per al 26 d’abril i per a l’11 de maig coincidint amb l’inici de la campanya per a les eleccions al Parlament del 12 de maig i amb la jornada de reflexió. CSIF, Intersindical, Acaip, UGT, IAC-CATAC i CCOO consideren que el relleu del director de la presó Mas d’Enric anunciat la setmana passada equival al sacrifici d’un “peó” per “protegir figures més rellevants”, i lamenten que l’estratègia “evidencia que els objectius electorals sembles tenir prioritat per damunt de la voluntat del Govern de resoldre el conflicte”.

Et pot interessar  Els sindicats planten Justícia i no assisteixen a la reunió per abordar les condicions laborals

Tot i això, els sindicats opinen en un comunicat conjunt que l’anunci del relleu del director de Mas d’Enric indica, també, que l’escenari “podria estar canviant”. En aquest sentit consideren que la mesura “suposa un reconeixement públic” del Govern que el Departament de Justícia “ha d’assumir la seva responsabilitat”.

A banda del relleu al capdavant de la presó tarragonina, Justícia ha anunciat altres canvis, com alguns protocols del CIRE, l’empresa pública on treballava la cuinera. També s’han produït canvis a les presons de Ponent i Lledoners, on s’ha prohibit que hi treballin interns amb crims de sang.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut