Edició 2103

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de abril del 2024
Edició 2103

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de abril del 2024

Govern i Comuns es reuneixen aquesta tarda després que el Consell Executiu aprovi els pressupostos

Albiach diu que Aragonès no li ha ofert una moratòria del Hard Rock: "No especularé sobre una proposta que no m'han fet"

|

- Publicitat -

El Govern i els comuns tenen prevista una nova reunió aquest dimecres a la tarda després que el Consell Executiu extraordinari aprovi els pressupostos del 2024 sense l’aval necessari del grup de Jéssica Albiach. El diputat i negociador d’ECP al Parlament Joan Carles Gallego ha explicat que hi haurà aquesta trobada en una entrevista a Ser Catalunya. D’altra banda, en una altra entrevista a TV3, la presidenta dels comuns a la cambra catalana, Jéssica Albiach, ha assegurat que el Govern no li ha ofert una moratòria del Hard Rock. “No especularé sobre una proposta que no m’ha fet el Govern”, ha afegit evitant així pronunciar-se sobre si l’acceptaria.

Albiach acusa el Govern d’amagar-se darrera “excuses falses” pel que fa al macroprojecte del Camp de Tarragona. Segons la líder dels comuns, tirar-lo endavant no depèn d’una decisió tècnica, sinó que es tracta d’una “decisió política”. I també ha afegit que és “fals” que el Govern hagi de pagar indemnitzacions en cas d’aturar el Hard Rock.

Publicitat

Preguntada sobre la possibilitat d’una moratòria del pla director urbanístic tenint en compte la situació de sequera, Albiach ha respost que no li toca a ella posar sobre la taula “cap proposta ni cap moratòria”. I, en aquest sentit, ha defensat que és el president Aragonès qui ha de negociar i “no amagar-se en excuses”. “La veritable pressió la té el president de la Generalitat, que és el responsable de tirar-los endavant”, ha conclòs.

Albiach ha confirmat que el seu partit segueix en converses amb el Govern però també ha avisat que no renunciarà a la condició de demanar que s’aturi el Hard Rock. Així doncs, ha instat Aragonès a liderar i “trobar una sortida” si vol aprovar els pressupostos amb els comuns.

Et pot interessar  Albiach acusa el Govern de "passar la patata calenta" de la gestió de la sequera als ajuntaments

Preguntada pel fet que el Govern aquest any hagi decidit aprovar els pressupostos i portar-los al Parlament encara que no tingui els suports necessaris garantits, Albiach ho interpreta com que el Govern “està dificultant la situació”.

“Estem tenint converses amb el Govern i no ens aixecarem de la taula fins a última hora amb l’esperança que el Govern sigui capaç de dir que no a Illa amb el Hard Rock”, ha insistit.

Per la seva banda, Gallego ha revelat que aquest dimecres a la tarda hi ha una nova reunió amb el Govern i que estan parlant de com s’aborda el tema del Hard Rock. Segons el diputat dels comuns, l’executiu sap que no té majoria suficient i que ha de negociar. “El tema del Hard Rock està sobre la taula i s’ha de negociar”, ha afirmat.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut