Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Gonzalo Boye: “No tinc cap dubte que el president Puigdemont tornarà a Catalunya molt abans del que altres desitjarien”

|

- Publicitat -

L’advocat Gonzalo Boye ha sostingut que la decisió del Tribunal General de la Unió Europea d’aixecar temporalment la suspensió de la immunitat com a eurodiputat a l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont –a qui representa– avala que pugui entrar i moure’s “lliurement” per Espanya i per la resta de països de la UE.

No obstant això, ha recomanat a Puigdemont no viatjar a Catalunya perquè està convençut que Espanya no aplicarà aquesta interpretació, ha explicat en una entrevista de Rac1.

Publicitat

Al seu parer, la decisió cautelar del TUE de retornar la immunitat a Puigdemont i als també eurodiputats de Junts Clara Ponsatí i Toni Comín –que l’Eurocambra va aixecar en resposta al suplicatori del jutge instructor de la causa de el 1-O, Pablo Llarena– “és en contra del Tribunal Suprem”, no contra el Govern espanyol ni contra el Parlament Europeu, ha dit.

“No tinc cap dubte que el president Puigdemont tornarà a Catalunya molt abans del que altres desitjarien. De fet, la data em sembla irresponsable dir-la, però portem tres anys i mig treballant en aquesta direcció”, ha afirmat.

Boye també ha reclamat que Espanya “participi de la UE de manera plena i no selectiva, que no només participi per als fons de cohesió sinó també per a la implementació dels drets humans”.

Et pot interessar  Bolaños "respecta" la decisió de l'advocat del TJUE sobre Puigdemont però recorda que no tindrà efectes pràctics
Publicitat

Opinió

Minut a Minut