Dimarts, 22 de juny de 2021 - Edició 1062
La República

Gonzalo Boye: “No tinc cap dubte que el president Puigdemont tornarà a Catalunya molt abans del que altres desitjarien”

L’advocat de Puigdemont assegura que el president hauria d’entrar “lliurement” a Catalunya i Espanya, però avisa que l’estat no aplicarà aquesta interpretació

Redacció
Redacció 03/06/2021

L’advocat Gonzalo Boye ha sostingut que la decisió del Tribunal General de la Unió Europea d’aixecar temporalment la suspensió de la immunitat com a eurodiputat a l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont –a qui representa– avala que pugui entrar i moure’s “lliurement” per Espanya i per la resta de països de la UE.

No obstant això, ha recomanat a Puigdemont no viatjar a Catalunya perquè està convençut que Espanya no aplicarà aquesta interpretació, ha explicat en una entrevista de Rac1.

Al seu parer, la decisió cautelar del TUE de retornar la immunitat a Puigdemont i als també eurodiputats de Junts Clara Ponsatí i Toni Comín –que l’Eurocambra va aixecar en resposta al suplicatori del jutge instructor de la causa de el 1-O, Pablo Llarena– “és en contra del Tribunal Suprem”, no contra el Govern espanyol ni contra el Parlament Europeu, ha dit.

“No tinc cap dubte que el president Puigdemont tornarà a Catalunya molt abans del que altres desitjarien. De fet, la data em sembla irresponsable dir-la, però portem tres anys i mig treballant en aquesta direcció”, ha afirmat.

Boye també ha reclamat que Espanya “participi de la UE de manera plena i no selectiva, que no només participi per als fons de cohesió sinó també per a la implementació dels drets humans”.