Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

González Laya, satisfeta que l’independentisme hagi après “per força” a no actuar unilateralment

|

- Publicitat -

La ministra d’Afers Exteriors, UE i Cooperació, Arancha González Laya, ha defensat aquest divendres que a Catalunya els esdeveniments d’aquests anys han ensenyat per força que “l’unilateralisme és incompatible amb la democràcia”.

González Laya, que es troba a Viena, ha estat preguntada per la situació al voltant de Catalunya, de la mateixa manera que també li van preguntar sobre aquesta qüestió dijous a Ljubljana, i en tots dos casos ha ofert respostes semblants.

Publicitat

Així, ha subratllat que “el que hem après, per força, és que l’unilateralisme és incompatible amb la democràcia, que la democràcia es basa en un pacte i que no el pots trencar de manera unilateral i que no pots imposar la democràcia de manera unilateral”.

“Aquesta és la dura lliçó d’aquests anys”, ha insistit en la conferència de premsa posterior a la trobada que ha mantingut amb el seu homòleg austríac, Alexander Schallenberg.

El Gobierno, ha subratllat, “ha allargat la mà a tots els catalans per iniciar un diàleg, per asseure’ns al voltant de la taula i resoldre les queixes que alguns catalans poden tenir”.

En aquest sentit, ha ressaltat que les eleccions del 14-F a Catalunya han mostrat que el partit que les va guanyar, el PSOE, “és el que estava a favor de la reconciliació de tots els catalans, la unió i el diàleg per resoldre les diferències”.

Durant la seva estada a Viena, la ministra d’Exteriors també ha aprofitat per trobar-se amb la secretària general de l’Organització per a la Seguretat i la Cooperació a Europa (OSCE), i amb el director general de l’Agència Internacional de l’Energia Atòmica (AIEA), Rafael Grossi.

Et pot interessar  El turisme a Catalunya ja supera en un 3,4% les xifres prepandèmia: el primer trimestre tanca amb més de 2 milions de visitants estrangers
Publicitat

Opinió

Minut a Minut