Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Giró no es veu de candidat a la presidència de la Generalitat: “Estic centrat en la meva responsabilitat de conseller”

|

- Publicitat -

El conseller d’Economia, Jaume Giró, ha afirmat que no es veu de candidat a la presidència de la Generalitat. “Estic centrat en la meva responsabilitat de servei al país com a conseller d’Economia”, ha afegit en una entrevista a ‘El Matí de Catalunya Ràdio’. Giró ha dit que encara no s’ha afiliat a Junts tot i que manté, tal com va avançar fa unes setmanes, que té previst fer-ho. També s’ha descartat per formar part de la taula de diàleg amb el govern espanyol argumentant que “correspon a persones molt més capacitades” que ell. I ha insistit que està dedicat a l’economia i als temes fiscals. Segons Giró, s’està recosint “poc a poc” la unitat de l’independentisme.

Giró ha assenyalat que hi ha hagut tot un govern que ha anat a la presó o a l’exili i que això “ha generat malfiances” entre el moviment independentista. Es tracta, segons ha dit, d’un fet “deliberat” de l’estat espanyol, que tenia com un dels seus objectius crear “divisió” dins la majoria independentista. “Nosaltres hem de ser prou hàbils per reconstruir la unitat en els elements més fonamentals. No hem d’estar d’acord amb tot”, ha afirmat.

Publicitat

El conseller d’Economia creu que no s’han de posar “dates concretes” a la independència ja que és un moment en el què no es poden donar calendaris que no siguin “totalment sòlids i creïbles”.

Pel que fa al cas Juvillà, Giró creu que l’atenció s’ha centrat en el dit i no en la lluna. I, en aquest sentit, ha destacat que l’important és que se li han tret els drets polítics a un diputat de la CUP per posar uns llaços grocs en una finestra. “Això és el més important i ha quedat tapat per altres polèmiques que formen part de la repressió que estem patint”, ha conclòs.

D’altra banda, ha defensat que no es poden posar a prova cada dia els funcionaris ni tampoc “anar creant contínuament herois i màrtirs”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut