Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Giró insisteix que la CUP “és l’únic possible soci” pels pressupostos

|

- Publicitat -

El conseller d’Economia i Hisenda, Jaume Giró, s’ha referit a la CUP com “l’únic possible soci” i ha mostrat el seu “respecte” al procés intern dels anticapitalistes per decidir sobre els pressupostos que ha aprovat el Govern.

Malgrat les reticències de la CUP, Giró està convençut que el Parlament aprovarà els comptes per al 2022. “Pressupostos o pressupostos”, ha afirmat emulant el “referèndum o referèndum” del president a l’exili, Carles Puigdemont. El conseller no contempla que la CUP acabi presentar esmena a la totalitat i esperarà a conèixer la seva decisió abans d’obrir contactes amb altres grups. Segons Giró, quan coneguin el contingut dels comptes “no un sinó diversos grups es plantejaran seriosament abstenir-s’hi”.

Publicitat

El conseller Giró creu que els pressupostos que ha aprovat aquest dimarts el Govern són “els millors que avui per avui pot tenir Catalunya”. I ha manifestat la seva “absoluta confiança” que el Parlament els aprovarà.

“Tenim confiança que la CUP veurà que són uns pressupostos als què pot donar suport o abstenir-se”, ha afirmat per després afegir que “inclouen moltes de les coses que s’han estat parlant amb la CUP”.

En roda de premsa des del Parlament, el titular d’Economia ha expressat el seu “màxim respecte als procediments” de la CUP i ha dit que són “tan respectables i legítims com els de qualsevol altre partit”.

Giró creu que és possible que d’aquí a dijous, quan el Govern té previst aprovar la llei d’acompanyament, es pugui “tancar” algun altre tema amb els anticapitalistes però ha insistit que “molts temes importants” ja estan inclosos als comptes aprovats.

De moment, el conseller no vol valorar la possibilitat que la CUP presenti una esmena a la totalitat i diu que no ho contempla. “Quan un està convençut d’uns pressupostos com aquests, no un grup, sinó diversos grups, es plantejaran seriosament abstenir-s’hi si més no”, ha afegit.

Et pot interessar  ERC presenta el seu lema de campanya: 'Al costat de la gent. Al costat de Catalunya'

Quan se li ha preguntat per la internalització del 061, una de les reclamacions de la CUP, Giró ha assenyalat que hi ha el compromís amb els anticapitalistes de tirar-ho endavant si s’arriba a un acord sobre els pressupostos per a l’any que ve.

Giró ha explicat que d’avui a diumenge hi ha alguna reunió prevista amb la CUP per “avançar en serrells que queden”. I que el Departament d’Economia esperarà a conèixer la decisió dels anticapitalistes i després actuarà “de la manera que toqui”. Així doncs, ha donat a entendre que, de moment, no hi haurà ronda de trobades amb la resta de partits. I ha dit que la CUP “ha estat i és l’únic possible soci amb el qual fins ara ens hem assegut a parlar”.

Giró, quan li ha preguntat si tem que algun grup parlamentari porti els pressupostos al Consell de Garanties Estatutàries (CGE), ha dit que si fos ells li provocaria “vergonya”. Segons el conseller, si es produeix serà una “maniobra de filibusterisme parlamentari” i ha defensat que “no hi ha cap raó objectiva” perquè passi.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut