Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Giró denunciarà a la Fiscalia perquè investigui la llista que Camacho va donar a Villarejo

|

- Publicitat -

El conseller d’Economia, Jaume Giró, presentarà la setmana que ve una denúncia davant la Fiscalia per la llista que la popular Alícia Sánchez Camacho va entregar a l’excomissari José Manuel Villarejo perquè l’investigués. Giró ha qualificat els fets de “gravetat extrema” i d’una “vulneració greu dels drets fonamentals”, i ha recordat que en el moment que va passar, el 2012, ell no tenia cap càrrec polític. Aleshores, era director de la Fundació La Caixa. El conseller ha remarcat que Camacho, que liderava el PPC, “va encarregar a un comissari que investigués una persona per les seves idees”. I ha criticat que mentre hi ha independentistes que estan a “l’exili”, Camacho va ser “premiada” amb una cadira al Senat, que encara ocupa.

Camacho va donar a Villarejo una llista d’independentistes a qui s’havia d’investigar, entre els quals també hi havia el llavors president de la Generalitat, Artur Mas. Així es desprèn dels àudios publicats per ‘El Món’ d’una conversa entre Camacho i Villarejo que es va produir el 6 de novembre del 2012, en plena campanya electoral al Parlament. A més, Camacho fins i tot li va donar el telèfon de Mas. A la llista també hi va incloure l’empresari Carles Sumarroca; Enric Lacalle; l’aleshores director de La Vanguardia, José Antich; Oriol Pujol i Josep Antoni Duran i Lleida.

Publicitat

Giró ha concretat que presentarà la denúncia com a “persona privada i particular”, i no com a conseller. I és que en els moments que van passar els fets, ell no participava de la vida política ni hi tenia cap responsabilitat. “Això vol dir que l’espionatge per idees polítiques i la persecució a l’independentisme ve des de fa molt de temps, de fa més de deu anys”, ha raonat.

Et pot interessar  ERC vol que Rajoy, Saénz de Santamaría i García Castellón vagin a la comissió d'investigació de l''operació Catalunya'

Per tot plegat, el titular d’Economia apunta que li agradaria que la Fiscalia “entengués que cal prendre mesures en un cas com aquest” i que actuï. “S’han vulnerat drets fonamentals, s’han intervingut comunicacions sense ordre judicial i s’ha perseguit innocents per les seves idees polítiques, donant el meu mòbil i la meva adreça particular”, ha afegit.

A més, ha dit que fa uns anys va conèixer que en uns informes policials se l’apuntava a ell com a “líder de la trama civil del procés”. “Ara s’entén molt millor d’on venien aquests informes”, ha admès. I ha recordat que “dies després”, es va publicar que l’expresident Artur Mas tenia “uns comptes a Suïssa que ningú ha trobat i que no existeixen” en una informació que “va afectar el resultat electoral” de les autonòmiques del 2012.

Giró reconeix que la informació publicada sobre la llista d’independentistes que Camacho va fer arribar a Villarejo no l’ha sorprès, després del que s’ha viscut a Catalunya els darrers anys. Però ha criticat que “mentre persones com Carles Puigdemont i d’altres han anat a l’exili o a la presó, en canvi a Camacho la van premiar amb una cadira al Senat”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut