Diumenge, 2 d'abril de 2023 - Edició 1711
La República

Giró constata que el dèficit fiscal contra Catalunya és un fet “objectiu”

“No és una cantarella, és una injustícia que intentarem resoldre”, ha assegurat

Agències 06/07/2021
El conseller d'Economia Jaume Giró intervenint al Parlament el 16 de juny.

El conseller d’Economia i Hisenda de la Generalitat, Jaume Giró, ha afirmat aquest dimarts que és “objectiu” que existeix un dèficit fiscal a Catalunya i, segons ell, des de fa molt temps.

Ho ha dit aquest dimarts en la conferència de premsa posterior al Consell Executiu, en la qual ha comparegut al costat de la consellera de Presidència, Laura Vilagrà, i la portaveu del Govern, Patrícia Plaja.

“Com alguna vegada he comentat, malauradament el dèficit fiscal no és una cantarella, és una injustícia que intentarem resoldre a poc a poc com es fa en aquests casos”, ha afegit.

Giró ha advertit que amb dades objectives es podrà determinar si el dèficit fiscal al qual fa referència “és de 16.000, 14.000 o 12.000” milions d’euros, però ha insistit que existeix.

La setmana passada el conseller va assegurar en comissió parlamentària que hi ha un dèficit fiscal que s’ha de situar entre els 18.000 i 20.000 milions, la qual cosa segons ell suposa entre 2.400 i 2.600 euros per cada persona que viu a Catalunya a l’any.