Dimecres, 30 de novembre de 2022 - Edició 1588
La República

Giró anuncia que presentarà un recurs contra la resolució del Tribunal de Cuentas

El conseller d’Economia i Hisenda ha ressaltat que la resolució de l’òrgan jurídic és una “decisió política amb ànim de venjança”

Agències 14/10/2021
El conseller d'Economia i Hisenda, Jaume Giró, en declaracions a la premsa

El conseller d’Economia i Hisenda, Jaume Giró, ha qualificat la resolució del Tribunal de Cuentas de ser una “decisió política amb ànim de venjança”.

Giró ja ha anunciat que el Govern hi presentarà recurs, perquè els avals presentats per la Generalitat a través de l’Institut Català de Finances són “plenament vigents i legals”. El conseller afirma que, en realitat, allò que vol el Tribunal de Cuentas és “embargar directament” els béns dels 28 càrrecs del Govern independentista de l’1-O.

Ho referma dient que el tribunal no dona cap termini abans d’executar la mesura i subratlla que, “casualment”, el dictamen ha arribat quan PSOE i Podem han pactat renovar-ne els seus membres.

És a dir, aquesta “casualitat” política, ha succeït justament quan el PP i el PSOE s’han posat d’acord i posa en dubte que hi hagi una autèntica separació de poders a Espanya.

Els dos partits han deixat clar el seu paper: un amb la voluntat de destruir i fer mal per treure’n rèdit polític; l’altre amb el paper de tanoca poc espavilat que s’indigna quan passa, però que mai s’hi ha oposat.

Giró també ha avançat que continuaran parlant amb entitats financeres per trobar un sistema d’avals que no passi per l’ICF.