Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

Gir inesperat de la justícia espanyola: el TC contradiu la JEC i reconeix Puigdemont i Comín com a eurodiputats

|

- Publicitat -

La justícia espanyola mai deixa de sorprendre, i avui ha fet un nou gir, amb el Tribunal Constitucional reconeixent com a eurodiputats a Carles Puigdemont i Toni Comín, un fet que contradiu la decisió de la Junta Electoral Central (JEC), la qual, a la vegada, estava ratificada judicialment.

Ha passat la tarda d’aquest dimarts, 15 de novembre. El ple del Tribunal Constitucional ha rebutjat el recurs d’empara que, 11 mesos enrere, van presentar Puigdemont i Comín contra la decisió de la JEC de no incloure’ls com a eurodiputats electes en el llistat que havia d’enviar-se al Parlament Europeu. El magistrat Cándido Conde-Pumpido ha justificat la desestimació del recurs assegurant que el Parlament Europeu ja va acceptar la seva elecció com a eurodiputats amb efecte retroactiu, obtenint de facto la “satisfacció extraprocessal” de les seves pretensions de restabliment o preservació dels drets fonamentals denunciats.

Publicitat

Per si això no fos prou per a la JEC, l’alt tribunal també justifica el rebuig assegurant que ha pogut constatar que tant Puigdemont com Comín han exercit amb total normalitat el seu càrrec d’eurodiputats.

Et pot interessar  Puigdemont "respondrà probablement la setmana que ve" si serà el candidat de Junts al 12-M
Publicitat

Opinió

Minut a Minut