Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024
Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024

Garriga assegura que les seves conviccions continuen “intactes”, després que el TSJC hagi fixat la data del judici per l’1-O

La consellera diu que el moviment del TSJC després de sis anys "no és cap sorpresa"

|

- Publicitat -

La consellera de Cultura, Natàlia Garriga, ha criticat que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya s’hagi afanyat a posar data al judici que ella, Josep Maria Jové i Lluís Salvadó tenien pendent per la seva implicació en l’organització del referèndum l’1-O. Davant aquest nou moviment del TSJC, la consellera Garriga ha carregat contra les veritables intencions del tribunal, reiterant que les seves “conviccions” continuen “intactes”.

El passat dimarts, 21 de novembre, poc després que la Mesa del Congrés validés la tramitació de la llei d’amnistia, el TSJC va fixar la data del judici contra els tres republicans, que tindrà lloc el pròxim 10 d’abril. La data del judici arriba sis anys després del referèndum, en un moment de plena crispació per la llei d’amnistia, la qual ha monopolitzat les negociacions per a la investidura, i ha regirat tant la dreta com l’extrema dreta i la judicatura espanyola.

Publicitat

“Després de 6 anys no és cap sorpresa. Res no és casual i nosaltres seguim amb les conviccions intactes“, ha assegurat la consellera en el marc de la sessió de control celebrada aquest dimecres al ple del Parlament. També ha afegit que se sent molt acompanyada.

El president del grup parlamentari d’ERC, Josep Maria Jové, i el també republicà Lluís Salvadó seran jutjats pels delictes de desobediència, prevaricació i malversació; el delicte de sedició, en haver estat eliminat del Codi Penal espanyol, no pot aplicar-se a ells. D’altra banda, l’actual consellera de Cultura, Natàlia Garriga, que el 2017 era la directora de Serveis, únicament està acusada d’un delicte de desobediència greu a l’autoritat.

Et pot interessar  El TSJC dona la raó a Capmany i atura el parc eòlic Cronos que contemplava instal·lar quatre aerogeneradors
Publicitat

Opinió

Minut a Minut