Edició 2108

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 03 de maig del 2024
Edició 2108

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 03 de maig del 2024

García Castellón rebutja la petició de recusació d’un encausat del cas Tsunami Democràtic

El directiu d'Òmnium Oleguer Serra demanava recusar-lo arran de les vulneracions patides al llarg del procediment i de la situació d'indefensió causada

|

- Publicitat -

El jutge de l’Audència Nacional Manuel García Castellón està entestat a instruir el cas de presumpte “terrorisme” del Tsunami Democràtic. Malgrat que se l’ha acusat d’actuar amb finalitats polítiques i fins i tot se l’ha recusat per aquest mateix motiu, però el magistrat ha rebutjat aquesta recusació, presentada precisament per un dels encausats en el cas Tsunami Democràtic.

Un dels encausats pel Tsunami Democràtic, el directiu d’Òmnium Oleguer Serra, va presentar una recusació contra García-Castellón denunciant que s’han vulnerat les normes essencials del procediment judicial i s’ha causat indefensió. El mateix García-Castellón va rebutjar aquesta recusació, motiu pel qual l’encausat va presentar un recurs contra aquesta decisió.

Publicitat

Ara, però, el titular del jutjat central d’instrucció 6 ha considerat que ni s’han vulnerat les normes essencials del procediment, ni s’ha causat indefensió a l’investigat. A més, ha apuntat que la recusació “manca dels requisits formals més elementals exigits per a la seva tramitació”, ja que no està signada pel recusant, ni s’acompanya de poder especial. Alhora, ha indicat que tampoc s’ha produït ratificació. Per tot plegat, el jutge ha valorat que i la petició no resultaria admissible per aquesta via,  com sí que va passar amb la recusació del cap de l’oficina de l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont, Josep Lluís Alay.

Et pot interessar  La CUP adverteix que "la maquinària repressiva de l'Estat" no s'aturarà fins a assolir la independència
Publicitat

Opinió

Minut a Minut