Edició 2152

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 16 de juny del 2024
Edició 2152

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 16 de juny del 2024

García Castellón planteja emetre una ordre de cerca i captura contra els investigats de Tsunami que no van declarar

El jutge espanyol pregunta a la fiscalia i a les acusacions particulars, exercides per l'extrema dreta, si escau adoptar aquesta mesura

|

- Publicitat -

El magistrat de l’Audiència Nacional Manuel García Castellón continua decidit a fer seure a la banqueta els investigats en la fabricada causa per suposat terrorisme del Tsunami Democràtic. Sis de les deu persones citades a declarar van poder ajornar la citació, fet que va malbaratar els plans del magistrat de fer avançar prou la causa perquè els acusats no puguin acollir-se a la imminent llei d’amnistia; davant aquesta situació, el jutge planteja emetre una ordre de cerca i captura contra els absents.

Publicitat

García-Castellón ha dictat aquest dijous una providència en què pregunta a la Fiscalia i a les acusacions de la causa del Tsunami Democràtic, exercides per l’extrema dreta de Vox i l’organització satèl·lit de l’ultradreta ‘Dignidad y Justicia’, així com dos policies espanyols, si escau emetre una ordre de cerca i captura contra els investigats que estaven citats per comparèixer ahir i que no van fer-ho: Oriol Soler, Marta Rovira, Josep Lluís Alay, Jesús Rodríguez, Oleguer Serra i Josep Campmajó.

En el cas d’Oriol Soler i Marta Rovira, amb les citacions pendents de fixar, el magistrat s’ha adreçat a les defenses perquè diguin si estan en disposició d’anar a una citació la darrera setmana de maig o a principis de juny. Pel que fa a Josep Lluís Alay, diu que resoldrà quan conegui el seu estat de salut. La fiscalia, per la seva part, ha demanat donar una segona oportunitat perquè els investigats declarin des d’allà on estiguin.

Segons es va conèixer aquest dimecres, les declaracions de Rovira, de Soler i d’Alay es van ajornar perquè els seus advocats tenien assenyalaments previs. Pel que fa al periodista Jesús Rodríguez, el dirigent d’Òmnium Cultural Oleguer Serra i l’activista Josep Campmajó, no van anar a la citació en trobar-se a Suïssa des de fa pocs mesos, motiu pel qual van demanar ser citats correctament al país alpí i poder declarar des d’allà per videoconferència, cosa que García Castellón ha denegat. El mateix li va succeir a Marta Rovira, a qui el magistrat també ha denegat la petició de declarar des de Suïssa, tot i ser la seva residència des de fa anys.

Et pot interessar  Amnistia Internacional deixa en evidència la persecució judicial de l'Estat contra l'independentisme: "Les mobilitzacions del Tsunami no són terrorisme"

L’informàtic Jaume Cabaní també es troba fora de l’Estat, mentre que l’exdirigent d’ERC i empresari Xavier Vendrell ha demanat que se’l citi correctament perquè ell ara viu a Colòmbia, cosa que el jutge de l’Audiència Nacional també va descartar.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut