Edició 2108

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 03 de maig del 2024
Edició 2108

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 03 de maig del 2024

García-Castellón confirma la persecució ideològica contra Puigdemont, Rovira i els altres encausats pel Tsunami

El jutge no té vergonya i confirma que va reprendre la causa del Tsunami tan bon punt Junts i el PSOE van començar a negociar l'amnistia

|

- Publicitat -

La justícia espanyola no és imparcial, un fet de sobres sabut, igual que tampoc ho és el jutge de l’Audiència Nacional Manuel García-Castellón, de qui s’ha confirmat aquest dijous que va començar a investigar Carles Puigdemont tan bon punt Junts i el PSOE van iniciar les converses per a negociar el suport de Junts a la investidura de Pedro Sánchez.

El magistrat està entestat en impedir que els investigats pel Tsunami Democràtic, entre els quals hi ha el president a l’exili o Marta Rovira, així com els CDR encausats en l”Operació Judes’  puguin acollir-se a la llei d’amnistia que es treballa al Congrés. Una persecució ideològica que els partits independentistes han denunciat múltiples vegades, i que ha quedat provada perquè, a mesura que avançava la llei d’amnistia, ho feien també les causes judicials del Tsunami i els CDR, després d’haver estat gairebé quatre anys paralitzades. 

Publicitat

Segons les interlocutòries judicials, les investigacions a Carles Puigdemont van començar el 6 de novembre, només una setmana després que Junts i el PSOE es reunissin per primera vegada a Brussel·les. Aquest moviment judicial va despertar les sospites d’algunes defenses, com ara la de Puigdemont, encapçalada per Gonzalo Boye, qui va elaborar una bateria de preguntes per saber en quin moment va arrencar aquesta investigació, així com per conèixer totes les diligències d’investigació acordades des que es va obrir el procediment el 29 d’octubre del 2019.

Malgrat que el jutge no ha respost les preguntes de Boye, limitant-se únicament a confirmar la data en què es va fer pública l’obertura de la investigació per terrorisme cintra Puigdemont, Rovira, i una desena d’excàrrecs del Govern. No obstant això, aquesta informació és suficient per a determinar que, després de quatre anys amb les investigacions aturades, la possibilitat que les persones represaliades judicialment arran de l’1-O i el Procés puguin ser amnistiades va fer saltar totes les alarmes dins la cúpula judicial. Aquesta, tal com ha confirmat el mateix García-Castellón, va posar-se de seguida a treballar per a impedir-ho, sense ni tan sols dissimular les intencions polítiques i partidistes de la investigació.

Et pot interessar  Junts reuneix més de 10.000 inscrits als autocars que s'habilitaran per seguir els actes de Puigdemont a Argelers

 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut