Divendres, 25 de juny de 2021 - Edició 1065
La República

Gairebé tots els votants de partits catalans estarien d’acord en celebrar un referèndum sobre la independència

Les dades dels partits unionistes són sorprenents: Els votants del PSC s’inclinen pel referèndum amb un 53% ; i PP, Cs i Vox superen el 20%

Àlex Huguet
Àlex Huguet 28/05/2021

Aquest divendres, les dades del CEO han mostrat una informació que sorprendrà en el bon sentit a més d’un independentista. Els votants de gairebé totes les opcions polítiques representades al Parlament de Catalunya estarien d’acord amb la celebració d’un referèndum d’independència per aclarir la situació a Catalunya.

Com era d’esperar, els tres partits del Govern independentista s’hi mostren “molt d’acord” per part d’un elevat percentatge dels seus votants, però les dades més curioses vénen dels partits unionistes:

Un 56% dels votants dels comuns hi estarien “molt d’acord”, mentre que més d’un 29% hi estaria “bastant d’acord”. La suma d’aquests votants resulta en un 86,7%. Si s’agafa aquesta suma de la resta de partits unionistes, el PSC supera el 50% (53%), i els partits més feixistes superen tots tres el 20%: Vox (20,8%), Ciudadanos (20,4%) i PP (28%).