Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Gabriel no té cap intenció de viure a Espanya: “Em quedaré a Ginebra per exercir de secretària general del sindicat UNIA”

|

- Publicitat -

L’exdiputada de la CUP al Parlament Anna Gabriel ha comparegut aquest dimarts voluntàriament davant del Tribunal Supremo, després d’exiliar-se a Suïssa el febrer del 2018, però no retornarà a Espanya, ja que continuarà vivint i treballant des de Suïssa. Així ho ha deixat palès en un comunicat, que s’ha publicat a través del seu grup de suport, Free Gabriel: “En coherència amb una sèrie de responsabilitats professionals i personals adquirides” ha dit que no té previst retornar.

Així mateix, des del novembre passat, exerceix de secretària general del sindicat UNIA al cantó de Ginebra. De fet, un cop ha comparegut de sorpresa al Supremo, Gabriel ha tornat avui mateix a Suïssa després de comparèixer voluntàriament i per sorpresa davant del Tribunal Suprem. Serà citada properament a declarar per desobediència i quedarà en llibertat: “Després de quatre anys i mig d’exili, avui es produeix un pas processal necessari per recuperar una llibertat de moviments que mai hagués hagut de perdre, ni jo ni ningú”, ha exclamat Gabriel.

Publicitat

L’exdiputada de la CUP exiliada des del febrer del 2018 diu que la passa d’avui respon a “una sèrie de consideracions, reflexions i anàlisis que tenen a veure tant amb el context polític i judicial general, com també amb una sèrie de circumstàncies personals”. Tot i la decisió de quedar-se de moment a Ginebra, Gabriel ha volgut deixar clar que els seus compromisos polítics i socials “romanen on eren, amb el meu poble, amb la seva gent, i molt especialment, amb el conjunt de les persones represaliades”.

Properament, serà citada a declarar davant de la resta de parts personades per un delicte de desobediència, que no comporta presó, i, per tant, quedarà en llibertat a l’espera de prosseguir el procediment judicial.

Et pot interessar  La militància de la CUP ratifica els caps de llista: Laia Estrada, Sergi Saladié, Dani Cornellà i Bernat Lavaquiol
Publicitat

Opinió

Minut a Minut