Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024
Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024

Front Republicà, sense representació al Congreso: “No farem cap pas enrere”

Fachín: "La realitat diu que el projecte continua"

|

- Publicitat -

Més de 110.000 vots per a la formació rupturista catalana, però cap escó al Congreso. Aquest 28-A acaba amb un final agre per a la coalició rupturista de Poble Lliure, Som Alternativa i Pirates, amb el 2,74% de representació a Catalunya. Entre el públic, cares llargues i rostres de decepció, però els ànims han canviat amb l’aparició de la cúpula a l’escenari de la sala del Casino d’Aliança de Poblenou, on s’ha fet el seguiment de la nit electoral. El líder republicà, Albano Dante Fachín, ha sentenciat que no faran “cap pas enrere” i assegura que “la realitat diu que el projecte continua” entre aplaudiments i crits d'”independència”.

Mitja sala, però, s’ha acomiadat del seguiment a mig escrutini, quan l’escó que el sondeig havia vaticinat per a la formació republicana ha caigut. No ha estat fins quarts de dotze de la nit que els líders de la coalició han sortit a l’escenari a valorar els resultats electorals. Fachín, al seu torn, ha volgut agrair a les més de 110.000 persones que han optat per Front Republicà i ha reconegut que els entristeix “haver estat a punt d’entrar i no haver-ho fet”, mentre que ha destacat que han entomat una campanya amb només 30.000 euros.

Publicitat

“Creiem que era una responsabilitat política que havíem d’assumir”, ha sentenciat el cap de files de la coalició, mentre que ha subratllat que “el projecte continua” perquè “la desobediència civil només té una continuïtat: més desobediència civil”. En aquest sentit, Fachín també ha criticat que “cap altre partit ha parlat dels CDR”.

La valoració dels líders ha acabat amb les intervencions de Guillem Fuster i Mabel Rodríguez, també candidats de la formació, que han agraït a tots els voluntaris i han animat a seguir endavant: “Acció i unió estratègica republicana. De desànims, cap ni un”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut