Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Front Republicà engega la campanya electoral denunciant la repressió policial de l’1-O

La formació de l'esquerra independentista celebra l’inici de la cursa del 28-A a l’escola Ramon Llull amb un Roger Español més contundent que mai: “No tenim temps per eixamplar la base o esperar Europa”

|

- Publicitat -

Front Republicà ha donat el tret de sortida a la campanya del Congreso minuts abans de les dotze d’aquesta matinada, amb imatges de la repressió policial reflectides a la façana de davant de l’escola Ramon Llull, on Roger Español va perdre un ull per una pilota de goma. El centre educatiu, que va esdevenir l’epicentre de la violència però que ara representa el símbol de lluita del republicanisme autodeterminista, ha reviscut l’anhel reivindicatiu amb una cinquantena de persones aplegades al xamfrà de l’avinguda Diagonal.

Els candidats Albano Dante Fachín, Roger Español, Mir Calders i Mabel Rodríguez han restat aspectants, visualitzant les dures imatges projectades, alhora que han aprofitat per demanar la llibertat de Julian Assange. Minuts més tard, Español ha agafat el micròfon i ha fet una apel·lació a ERC alhora que ha etzibat que “no tenim temps a eixamplar base ni esperar Europa”.

Publicitat

Entremig de càntics d'”U d’octubre, ni oblit ni perdó”, la candidata que concórrer en la quarta posició de la llista, Mireia Calders, ha denunciat “el mur comunicatiu” que topa amb la campanya de l’aliança entre Poble Lliure, Som Alternativa i Pirata. “Hi ha algú que està molest perquè Front creix”. La invisibilització als mitjans públics, debats i enquestes porten a la formació a demanar més implicació i força que mai. És per això que s’ha fet una crida a seguir participant dels comitès de campanya d’arreu del territori.

Fachín: “Preguntarem el compromís de les forces independentistes. A què van a Madrid?

Albano Dante Fachín, que encapçala la llista per Barcelona, ha estat l’últim a parlar. L’exdiputat ha insistit en el fet que Front Republicà demanarà “durant tota la campanya” tant a JxCAT com ERC què van a fer a Madrid. En reiterades ocasions, el líder ha arremès contra el PSOE i ha sentenciat que “són iguals que el PP” mentre que també s’ha dirigit a l’espai dels comuns: “Deixeu de demanar de genolls pactar amb els socialistes, planteu cara!”

Per acabar, Fachín ha afirmat que “qui digui que la solució passa per enviar diputats al Congrés menteix” en un intent d’empoderar el republicanisme de base. Alhora, ha carregat contra el rei “corrupte, lladre i dolent” i ha sentenciat que, el 28-A, el resultat de Front Republicà serà una “sorpresa”.

 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut