Edició 2156

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 20 de juny del 2024
Edició 2156

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 20 de juny del 2024

França manté tancats passos fronterers entre municipis catalans

|

- Publicitat -

França manté tancats passos fronterers entre munucipis catalans. Con el pas de Coll de Banyuls. Aquesta acció ha provocat la “perplexitat” de la conselleria d’Acció Exterior i Unió Europea. La seva dirigent, Meritxell Serret, ha expressat la seva indignació durant el 40è Consell Plenari de la Comunitat de Treball dels Pirineus que s’ha celebrat aquest dimecres a Guipúscoa. Per a la consellera, en una Europa que “a ulls del Govern” hauria de ser “cada vegada més integrada i solidària”, aquesta xarxa territorial “afavoreix la permeabilitat” i “esborra les fronteres físiques”. “Protagonitzem un rol estratègic que és moment d’enfortir en el complex marc actual de l’Europa que volem”, ha insistit Serret.

Publicitat

Tot i aquest desacord, durant el Consell no tot han sigut males valoracions. Serret ha destacat a importància del gasoducte submarí BarMar, entre Barcelona i Marsella, del qual ha explicat que “millorarà l’abastiment energètic i fomentarà la descarbonització amb fonts d’energia renovables, com l’hidrogen verd i el biometà”. En aquest sentit, la consellera ha celebrat l’entesa entre els estats espanyol, portuguès i francès per construir el gasoducte, i ha reclamat “una clara implicació de la Unió Europea en el finançament“. Així mateix, ha reconegut “l’impuls” que la Comunitat de Treball dels Pirineus dona a l’hidrogen verd com a font d’energia.

La representant del Govern ha participat en una reunió de la qual també han pres part el lehendakari Iñigo Urkullu, que presideix actualment l’organisme; Yann Hélary, en representació del Consell Regional d’Occitània; Ana Ollo Hualde, consellera de Relacions Ciutadanes del Govern de Navarra; Maria Ubach Font, presidenta de l’Organisme Andorrà de Cooperació Transfronterera i ministra d’Afers Exteriors del govern d’Andorra, i Alain Rousset, president del Consell Regional de Nova Aquitània.

Et pot interessar  Més de 5,7 milions d'electors catalans estan cridats de nou a les urnes aquest diumenge per les eleccions europees
Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut