Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

França obre la porta a “examinar” la proposta del MidCat després de l’última reunió d’Espanya i Alemanya

|

- Publicitat -

França, fins ara en contra de construir un nou gasoducte amb Espanya, s’ha obert a “examinar” la possibilitat de la construcció del MidCat després de la reunió celebrada aquest dimarts entre el president espanyol, Pedro Sánchez, i el canceller alemany, Olaf Scholz.

El ministre francès d’economia, Bruno Le Maire, ha assegurat que “Espanya i Alemanya són socis molt pròxims de França i quan fan una proposta l’examinem”, subratllant que es tracta de dos països que consideren “amics i socis”. Fa dues setmanes, el Ministeri francès de la Transició Energètica va manifestar fortes reticències sobre aquest nou gasoducte, que connectaria Espanya i França passant per Catalunya.

Publicitat

Aragonès remarca la “importància” del Midcat

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha celebrat que França s’obri a estudiar el projecte del Midcat. En una breu atenció als mitjans des de París sobre aquest tema, Aragonès ha subratllat que Europa ha d’augmentar les interconnexions entre els diferents mercats energètics per protegir-se de la “pressió” de Rússia.

El cap del Govern ha remarcat la “importància” del Midcat per a Catalunya però també per a Europa, i ha alertat que el repte energètic obliga a preparar-se “més enllà” del proper hivern. En aquest sentit, Aragonès ha avisat Europa que s’ha de preparar per “l’autonomia energètica”.

Veus crítiques

Ecologistes en Acció considera “inacceptable” que els governs català i espanyol es plantegin “ressuscitar” el gasoducte MidCat i alerta que el projecte abandonat tindrà “un alt impacte territorial”. La solució a l’actual crisi del gas, per l’entitat, s’ha d’enfocar en la transició a un model energètic resilient.

“La reducció del consum és essencial, en comptes d’aprofundir en la dependència els combustibles fòssils amb més infraestructures gasistes”, insisteix Ecologistes en Acció.

ERC i el PSC van votar a l’any 2018 a la Diputació de Girona en contra del Midcat en una mocio presentada per la CUP

Publicitat

Opinió

Minut a Minut