Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

França diu que Puigdemont té immunitat i no se’l detindrà en cap cas

|

- Publicitat -

El diari de referència de la Catalunya Nord i de i l’Aude, L’Indépendant, imprès i editat a Perpinyà, publica unes declaracions de la portaveu del govern francès, Sibeth Ndiaye, en les que afirma que en cap cas no es detindrà el president a l’exili, Carles Puigdemont, mentre sigui a França.

A la pregunta del diari de si l’euroordre d’Espanya contra Puigdemont pot fer que França el detingui i l’extradeixi, la portaveu del govern francès deixa clar que no serà així i que es respectarà la immunitat que el president català té com a eurodiputat.

Publicitat

“El senyor Puigdemont és diputat europeu, i per tant disposa d’immunitat parlamentària. Espanya ha fet una petició al Parlament europeu perquè s’aixequi aquesta immunitat, però per ara no hi ha cap resposta”, ha indicat Sibeth Ndiaye. “Per la resta, la nostra posició sempre ha estat la mateixa: respectem la sobirania de l’Estat espanyol i la seva justícia.”

Acte a Perpinyà

Encara sense la data precisa marcada, però ubicada a la segona quinzena de febrer, s’està preparant un acte a Perpinyà, organitzat pel Consell per la República, que comptarà amb la presència tant del MHP Puigdemont com del conseller, també a l’exili, Toni Comín.

L’anunci d’avui, directe del govern francès, dissipa tot dubte sobre la viabilitat de la cita, que es preveu multitudinària fins al punt que es pensa a fer-la a l’estadi de rugbi de la Unió Esportiva Arlequins de Perpinyà (USAP), club fundat el 1902, que ha guanyat set vegades el Campionat de França, que vesteix els colors de la senyera, i que és nexe i orgull per a molts nord-catalans.

 

 

L’estadi de l’USAP Perpinyà s’anomena Aimé Giral, en honor i memòria del capità Aimé Giral, mort a la Primera Guerra Mundial i antic jugador de l’equip rossellonès. Està situat al barri del Vernet i té una capacitat per a 14.593 espectadors.

Et pot interessar  Puigdemont, sobre el posicionament de l’advocat del TJUE: "Si s'acaba confirmant, algú haurà d'explicar l'ús partidista del Parlament Europeu"

L’UASP està agermanat amb el FC Barcelona i ha celebrat algun partit al principat. Especialment important va ser el celebrat el setembre de 2012 davant 23.000 espectadores, la majoria vinguts del Rosselló, que van viure la doble victòria de l’USAP a l’estadi Lluís Companys de Montjuïc: esportivament, guanyant el Tolosa, i extraesportivament donant la recaptació per ajudar els terribles incendis de l’Empordà d’aquell any.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut