Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

Fracàs estrepitós de la missió d’un satèl·lit espanyol que ha costat més de 200 milions d’euros

|

- Publicitat -

Un error en el coet llançador Vega ha provocat la pèrdua del satèl·lit d’observació espanyol Ingenio, poc després del llançament a les 2.52 d’aquest dimarts des de Kourou, a la Guayana Francesa. “Al cap de vuit minuts d’enlairament de la missió Vega VV17, després de la primera encesa del motor de l’etapa superior de l’Avum, s’ha identificat una desviació de trajectòria que comportava la pèrdua de la missió”, explica l’ESA en un breu comunicat.

Aquesta missió havia de ser tota una fita al ser el primer satèl·lit 100% espanyo, que s’encarregaria de vigilar des de l’espai l’estat dels sols, l’aigua, l’aire, i fins i tot la contaminació de les ciutats.

Publicitat

Liderat pel Centre pel Desenvolupament Tecnològic industrial, el cost total del Gobierno en aquest projecte, iniciat el 2008, és de més de 200 milions d’euros. Ha estat la primera vegada que Espanya dissenya i desenvolupa un sistema complet espacial. De fet, tot el material, equip, operadores i l’explotació comercial ha estat espanyol.

Entre el seu instrumental d’avantguarda destacava una càmera dual d’última generació que pot prendre imatges de la Terra amb una resolució de 2,5 metres.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut