Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

Fracàs de Lliures per intentar ajuntar-se amb PSC, PDeCAT i PNC: No es presentaran a les eleccions

|

- Publicitat -

Lliures, que presideix l’exdirigent de Convergència Democràtica Antoni Fernàndez Teixidó, no es presentarà a les eleccions previstes pel 14 de febrer després de fracassar estrepitosament davant la possibilitat d’una coalició amb el PSC i també amb el PDeCAT i PNC.

“No ho hem aconseguit. Una mescla d’interessos mesquins, de falta de suport de la societat civil i errors tan propis com d’altres forces catalanistes, han impedit que una coalició forta es presenti, unitat i amb ambició de govern, a les eleccions”, ha lamentat la formació en un comunicat.

Publicitat

Segons Lliures, no ha prosperat una eventual coalició amb el PSC perquè “va retirar una proposta d’aliança fa tres setmanes després de donar una volta electoralista” a la seva proposta, i tampoc amb el PNC i el PDeCAT per por, a parer seu, de distanciar-se del marc mental del procés.

Tot i així, criden a seguir treballant per aconseguir la unitat electoral i orgànica del “centre catalanista” amb l’objectiu de recuperar el progrés social i econòmic de Catalunya.

I és que, segons Lliures, s’ha de deixar enrere “una legislatura buida i degradada amb un govern independentista paralitzat, dividit i divisiu, i alhora, una oposició inútil, sovint encegada per la confrontació estèril”.

Et pot interessar  VIDEO | Turull alerta sobre les propostes de finançament d'Illa: "De bones intencions, l'infern n'està empedrat"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut