Dilluns, 20 de març de 2023 - Edició 1698
La República

Fracàs de Lliures per intentar ajuntar-se amb PSC, PDeCAT i PNC: No es presentaran a les eleccions

La proposta liderada per l’exdirigent de CDC, Antoni Fernàndez Teixidó, ha lamentat la decisió en un comunicat on critica la negativa dels partits catalanistes

Agències 14/01/2021

Lliures, que presideix l’exdirigent de Convergència Democràtica Antoni Fernàndez Teixidó, no es presentarà a les eleccions previstes pel 14 de febrer després de fracassar estrepitosament davant la possibilitat d’una coalició amb el PSC i també amb el PDeCAT i PNC.

“No ho hem aconseguit. Una mescla d’interessos mesquins, de falta de suport de la societat civil i errors tan propis com d’altres forces catalanistes, han impedit que una coalició forta es presenti, unitat i amb ambició de govern, a les eleccions”, ha lamentat la formació en un comunicat.

Segons Lliures, no ha prosperat una eventual coalició amb el PSC perquè “va retirar una proposta d’aliança fa tres setmanes després de donar una volta electoralista” a la seva proposta, i tampoc amb el PNC i el PDeCAT per por, a parer seu, de distanciar-se del marc mental del procés.

Tot i així, criden a seguir treballant per aconseguir la unitat electoral i orgànica del “centre catalanista” amb l’objectiu de recuperar el progrés social i econòmic de Catalunya.

I és que, segons Lliures, s’ha de deixar enrere “una legislatura buida i degradada amb un govern independentista paralitzat, dividit i divisiu, i alhora, una oposició inútil, sovint encegada per la confrontació estèril”.