Dissabte, 29 de gener de 2022 - Edició 1283
La República

Forn torna a reclamar una llista independentista a Barcelona

ACN Barcelona .- L’exconseller d’Interior i exportaveu del Grup Demòcrata a l’Ajuntament de Barcelona Joaquim Forn ha demanat des de la presó de Lledoners que els partits independentistes arribin a […]

Redacció 25/10/2018
Una fotografia i un llaç groc dels empresonats Jordi Sánchez, Jordi Cuixart, Oriol Junqueras i Joaquim Forn a la primera fila de l'Assemblea General Ordinària de l'ANC
ACN Barcelona .- L’exconseller d’Interior i exportaveu del Grup Demòcrata a l’Ajuntament de Barcelona Joaquim Forn ha demanat des de la presó de Lledoners que els partits independentistes arribin a un acord per configurar una llista conjunta per a les properes eleccions municipals a la capital catalana. “Aquesta és una llista guanyadora i costa d’entendre per què hi ha partits que s’hi resisteixen”, ha lamentat en una entrevista per escrit amb Betevé que es publicarà aquesta nit però de la qual s’ha fet un avançament. Forn ha remarcat que en les cartes que rep la gent li reclama “generositat, unitat i visió de país”. Sobre qui ha d’encapçalar aquesta llista, ha opinat que aquest és un tema “secundari” si els partits comparteixen que la prioritat és guanyar a Barcelona.

De fet, fonts municipals del partit, reiteren a La República que sempre s’ha apostat per la unitat del món republicà. Sobre les últimes desavinences entre Junts per Catalunya i ERC al Parlament, ha admès que no li agraden, ni creu que li agradin a cap dels dos partits. Al seu parer, “no és el moment de buscar culpables”, sinó de “comprometre’s perquè no es tornin a repetir”.

Forn ha cridat a recuperar l’esperit de l’1 d’octubre del 2017. “La unitat d’acció ens va fer invencibles, vam superar tots els obstacles i la gent va votar. Aquest és l’esperit que ens permet fer grans coses i superar els obstacles”, ha assenyalat, i ha afegit que aquest és l’esperit que cal portar al Parlament, al Govern i a Barcelona. De fet, fonts municipals del partit, reiteren a La República que sempre s’ha apostat per la unitat del món republicà.

L’exconseller ha reconegut que ha passat “moments més durs que altres” a la presó, però ha apuntat que ara se sent “fort, molt convençut” de per què està tancat i “disposat a afrontar el judici amb la moral molt alta”. En tot cas, assegura que està al dia de tot perquè setmanalment rep informació sobre els grans temes de ciutat, els debats polítics i els conflictes veïnals.