Dimecres, 30 de novembre de 2022 - Edició 1588
La República

Forn, Sànchez, Rull i Cuixart passaran el primer Nadal a casa des que són presos polítics

En un programa de ràdios municipals, explicaran l’alegria d’estar reunits amb les seves famílies i l’enyorança cap als altres presos polítics privats de sortir el dia de Nadal

Àlex Huguet 24/12/2020
Joaquim Forn, Jordi Sànchez i Josep Rull conversen mentre surten de la presó de Lledoners amb el tercer grau. 17 de juliol de 2020. (Horitzontal)

Els presos polítics Jordi Sànchez, Jordi Turull, Josep Rull i Joaquim Forn, passaran el primer Nadal a casa des que són presos polítics. Així ho explicaran en un programa especial aquest dia de Nadal, que s’emetrà per diferents ràdios municipals, on explicaran l’estranya situació en la qual es troben: celebren poder-se reunir amb les seves famílies, però lamenten que la resta de presos polítics no ho puguin fer.

En un avançament de l’entrevista que ha fet TV3, Forn s’ha mostrat “enyorat de la gent que hem deixat a la presó”, i ha explicat que quan es passa el Nadal a la presó “no hi ha res que et faci pensar que és el dia de Nadal, i el celebres interiorment”.

Per la seva banda, Jordi Sànchez assegura que no hagués pensat mai que passés un Nadal fora de casa. “Pensava que serien poques setmanes”, ha dit, “però vam descobrir amb el pas del temps, que el poder judicial té ganes de venjança”. Una venjança que l’expresident de l’ANC recorda que “encara és viva” amb la suspensió del tercer grau i de l’article 100.2.

Per últim, Josep Rull ha deixat clar que “cada hora de llibertat l’aprofitem d’una manera desbocada”, i ha tingut un record per les preses polítiques Forcadell i Bassa. El conseller legítim també remarca que la presó “valdrà la pena encara que sembli una paradoxa, i finalment ens en sortirem”.