Edició 2109

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 04 de maig del 2024
Edició 2109

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 04 de maig del 2024

Forcadell insisteix que veu com un “error” una llista cívica de l’ANC

L'expresidenta de l'entitat recorda que la funció de l'ANC és "pressionar els polítics i mobilitzar la gent per aconseguir el dret a l'autodeterminació"

|

- Publicitat -

L’expresidenta de l’ANC i del Parlament, Carme Forcadell, manté que és un “error” la llista cívica plantejada per l’actual presidenta de l’entitat, Dolors Feliu, de cara les pròximes eleccions al Parlament de Catalunya. Forcadell, en una entrevista a TV3 realitzada aquest dimecres, 13 de setembre, ha assenyalat que crear una llista transversal ja es va intentar amb Junts pel Sí i, malgrat això, no es va aconseguir majoria absoluta.

El passat 11 de setembre, Forcadell ja va deixar clara la seva opinió sobre la proposta de la llista cívica, tot lamentant que l’ANC “ha perdut la seva transversalitat” i que el discurs actual s’ha radicalitzat, adreçant-se només a una “part més minoritària de la població”. Durant l’entrevista d’aquest dimecres, Forcadell ha reiterat aquesta postura.

Publicitat

“La funció de l’Assemblea no és presentar-se a les eleccions sinó pressionar els polítics i mobilitzar la gent per aconseguir el dret a l’autodeterminació”, ha reblat. Forcadell opina que si l’ANC tira endavant la proposta i crea la seva pròpia llista, esdevindrà un “partit polític més” i restarà vots a altres partits independentistes. Amb tot, ha conclòs que això “no és el sentir majoritari de molta gent”.

Et pot interessar  La polèmica per convidar AC a unes jornades de Sabadell porta l’ANC a prohibir actes amb candidats del 12-M
Publicitat

Opinió

Minut a Minut