Dijous, 13 de maig de 2021 - Edició 1022
La República

Forcadell i Sànchez podran reprendre sortides de presó per a voluntariat des del dilluns

Les juntes de tractament també han aprovat modificacions en els permisos d’Oriol Junqueras i Raül Romeva

Avatar
Agències 08/05/2020
Pla mitjà de Carme Forcadell sortint caminant de la presó de Mas d'Enric el 17 de febrer del 2020 Autor @marcpuigperez

 

Els presos a Catalunya classificats en tercer grau, o en segon grau amb l’article 100.2 del Reglament Penitenciari, podran reprendre els permisos de sortida per fer voluntariat a partir del dilluns, entre ells els presos polítics Jordi Sànchez i Carme Forcadell.

La Secretaria de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a la Víctima ha informat aquest divendres en un comunicat que també s’ha reprès les entrades a les presons del personal d’entitats que fa programes d’intervenció especialitzada.

Les sortides de permís es van suspendre pel confinament, i el 15 d’abril es van reprendre només els permisos dels presos que surten a treballar en una empresa que ha reprès l’activitat, com ha estat el cas d’altres condemnats com Jordi Cuixart, Jordi Turull i Josep Rull.

Els presos que reprenen els permisos de sortida es mantenen aïllats de la resta d’interns en tornar a la presó, per prevenir possibles contagis a les presons.

La junta de tractament va aprovar modificar el 100.2 de la presidenta legítima del Parlament, Carme Forcadell, i ampliar les hores de permís diàries per un canvi de seu de l’organització on presta voluntariat: amb la nova mesura, Forcadell podrà sortir de presó a partir del dilluns.

L’exdiputat de JxCat i expresident de l’ANC Jordi Sànchez també podrà tornar a sortir 11 hores diàries tres dies laborables a la setmana per a un programa de voluntariat.

Les juntes de tractament també han aprovat modificacions en els permisos del líder d’ERC, Oriol Junqueras, i l’exconseller Raül Romeva, que podran sortir més dies i més hores per treballar.

L’exconsellera Dolors Bassa està sortint treballar en serveis essencials després que la junta de tractament de la presó acordés modificar el seu ús de l’aplicació de l’article 100.2 del Reglament Penitenciari, que abans utilitzava per cuidar d’un familiar major.

PROVES PCR

La Conselleria de Justícia farà, a partir de la setmana vinent, proves PCR a tots els funcionaris de presons, i valorarà els resultats en planificar la desescalada del confinament a les presons.

També a partir de la setmana que ve, es faran proves diagnòstiques a tots els presos i als menors interns en centres de justícia juvenil.