Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024
Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024

Forcadell, Fernàndez i Mena aterren a Sabadell, l’11 de maig, per tractar el Cas Mercuri

|

- Publicitat -

Aquest dimecres, dia 11 de maig, s’estrena el projecte del primer documental del Cas Mercuri, una de les trames de corrupció més notoris de Catalunya que va acabar amb la fi de l’alcalde socialista de Sabadell, Manuel Bustos. Es farà de la mà de Carme Forcadell, David Fernàndez i Joan Mena a l’auditori del Casal Pere Quart a Sabadell a les 19h; l’acte és gratuït i no cal reserva prèvia.

L’objectiu de l’acte és crear un debat entorn de la corrupció i la forma de governar de Manuel Bustos, titllada per “autoritària i omnipresent” per la periodista Sara Gonzàlez, qui conduirà l’acte. A més, vol donar a conèixer el projecte de documental portat a terme per un equip novell de la ciutat.
En l’acte hi intervindran persones que els ha tocat de prop el cas: El periodista local, Antonio Santamaría, l’Oficina Antifrau i la Plataforma Lliure de Corrupció.

Publicitat

El documental posa el focus en l’adjudicació, presumptament fraudulenta, del contracte de neteja i residus de la ciutat de Sabadell l’any 2012, emmarcada en la investigació del cas Mercuri. Per explicar com s’arriba a aquest punt, repassem la trajectòria de Manuel Bustos com a alcalde, des del moment que forma el seu primer govern l’any 1999 fins que esclata el cas Mercuri l’any 2012. D’aquesta forma fem un repàs dels principals fets clau que marquen la seva trajectòria com a alcalde.

Cartell de l’acte de presentació del documental ‘Els residus del mercuri’
Publicitat

Opinió

Minut a Minut