Dissabte, 23 d'octubre de 2021 - Edició 1185
La República

Foment demana la submissió de JxCat i ERC per aprovar els pressupostos de l’Estat

Josep Sánchez Llibre creu que “s’han d’aparcar ideologies” i “aprofitar la gran oportunitat” que s’acosta

Avatar
Agències 18/10/2020
El president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre, gesticula durant l'entrevista amb l'ACN el 2 de setembre del 2020. (Horitzontal)

El president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre, ha fet una crida a JxCat i ERC perquè facilitin l’aprovació dels nous pressupostos generals de l’Estat. En una entrevista publicada aquest diumenge a ‘La Vanguardia’, el dirigent ha recordat que l’economia espanyola ha registrat la pitjor caiguda des de la Guerra Civil i creu que l’Estat es troba davant “una oportunitat històrica” per aprofitar els fons de rescat europeu. “Cal aparcar ideologies […] perquè Catalunya també pugui beneficiar-se de tots aquests recursos”, ha comentat. Si els pressupostos no s’aproven, inversions com el corredor mediterrani no vindran; ningú ho entendria des d’una òptica empresarial”, ha afegit Sánchez Llibre.

En l’entrevista, el president de la patronal ha volgut transmetre el mateix missatge al Partit Popular i Ciutadans. Pel dirigent, ambdós partits haurien de “posar les llums llargues i deixar de banda qüestions ideològiques, donada l’excepcionalitat de la crisi”. Per Sánchez Llibre, l’aprovació dels pressupostos és “fonamental”, ja que incorporaran 27.000 MEUR dels fons europeus que permetrien el rescat de diversos sectors i la reconversió del model econòmic espanyol.

Per altra banda, el líder de la patronal ha instat a l’administració a “aparcar l’estigma del dèficit i el deute públic”. “Si volen salvar la situació de moltes empreses i autònoms, s’ha d’endeutar”, ha subratllat. En aquest sentit, Sánchez Llibre aposta per la posada en marxa d’un pla de xoc de 50.000 MEUR en transferències directes a l’economia productiva, una mesura que ja s’ha adoptat a països com Itàlia o França.