Dimarts, 7 de febrer de 2023 - Edició 1657
La República

Fiscalia anticorrupció sol·licita l’arxivament de la causa contra Núria Marín pel cas del Consell Esportiu de l’Hospitalet

Aplaudeix l’actitud de l’alcaldessa i afirma que no se la pot acusar de deixadesa de funcions

Agències 18/05/2022
L'alcaldessa de l'Hospitalet de Llobregat, Núria Marín, atén els mitjans de comunicació després de la declaració pel cas del Consell Esportiu, el 9 d'abril de 2021. (Horitzontal)

El fiscal anticorrupció ha demanat als jutjats arxivar la causa contra l’alcaldessa de l’Hospitalet de Llobregat, Núria Marín, en el cas del Consell Esportiu. A Marín se l’acusava d’inacció davant les possibles irregularitats que s’estarien duent a terme a l’ens públic, després que el llavors regidor d’esports, Jaume Graells, alertés a l’alcaldessa de moviments sospitosos. Segons relata la fiscalia, Marín va encarregar una auditoria sobre la gestió del Consell Esportiu per esclarir els fets: “L’actitud, el comportament i les decisions de la investigada no encaixen amb la idea d’una deixadesa de funcions. Va complir amb l’obligació de controlar l’ús de les subvencions concedides”, conclou el fiscal

El fiscal, a més, recorda que Marín també va col·laborar traslladant la informació als jutjats. Amb tot, no hi ha cap element, segons relata el fiscal al seu escrit de sobreseïment, que permetin sostenir l’acusació i afirma que Marín va actuar “sense cap ànim d’ocultar els fets” i sense ser un obstacle per a la investigació.

Pel que fa als possibles delictes de prevaricació i malversació que s’investiguen en el cas del Consell Esportiu, la fiscalia anticorrupció considera “excessiu” assenyalar Marín pel simple fet que sigui ella la màxima autoritat municipal i sense cap més indici que demostri la seva participació en els fets denunciats. No hi ha “cap dada”, apunta el fiscal, que apuntin a Marín.