Diumenge, 1 d'agost de 2021 - Edició 1102
La República

Fins a 15 països de la UE deixen en evidència Espanya demanant una pujada del salari mínim

Mentre la majoria de països de la UE s’estrenyen el cinturó i apugen el salari mínim, el president de la CEOE va assegurar que “no és el moment d’apujar salaris tal com està la situació”

Àlex Huguet
Àlex Huguet 11/12/2020
La ministra de Treball, Yolanda Díaz, durant la roda de premsa d'aquest 29 de setembre del 2020. (horitzontal)

Espanya va pel camí de tornar a fer el ridícul davant d’Europa, després que les últimes setmanes diversos països de la unió Europea hagin donat llum verda a la pujada de salaris mínims. Exemples com el de Luxemburg, amb un augment del 2,8% aprovat, fan que els treballadors del país cobrin, com a mínim, més de 2.200 euros mensuals.

Pel que fa a Espanya, si bé el Ministerio de Trabajo té la intenció de reunir-se amb patronal i sindicats per explorar aquesta possibilitat i així posar-se a l’alçada d’altres països, el president de la Confederació Espanyola d’Organitzacions Empresarials, Antonio Garamendi, ja va avançar aquest dijous que “no és el moment d’apujar salaris tal com està la situació”. Mentrestant, països en situacions econòmiques similars a Espanya, com Portugal, estan en negociacions avançades per aconseguir pujades del salari mínim fins al 4,7%.