Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

Finalitzen les obres de la primera superilla de València

|

- Publicitat -

L’Ajuntament ha finalitzat les obres de la primera superilla de València, la superilla de la Petxina, que afecta 13.000 metres quadrats dels carrers de Calixt III, Palleter, Erudit Orellana, Gran Via de Ferran el Catòlic, Joan Llorens i Pare Rico, al barri de la Petxina. Les obres tenen un pressupost de 670.000 euros i han estat finançades amb fons de la Unió Europea.

L’alcalde, Joan Ribó, ha afirmat que “açò és una cosa que es fa des de Medellín a Barcelona i a moltíssimes ciutats europees i de tot el món. És un treball per a fer una ciutat cara a les persones, pensant en les persones i un poquet menys en els cotxes. Jo crec que és l’element que nosaltres tenim clar. Ens sembla molt important que les ciutats, i esta ciutat nostra, siga cada vegada més per a gaudir-la les persones”. A tall d’exemple, l’alcalde ha parlat de la plaça del Pintor Segrelles, que “fins fa poc, era una plaça plena de llocs d’aparcament i ara és una plaça on estan els xiquets jugant i les persones assegudes mentre els vigilen. Jo crec que és una diferència molt substancial. Nosaltres treballem en esta idea i és una idea que estem desenvolupant de moltes maneres en la ciutat, ampliant voreres, la qual cosa vol dir que, de vegades, reduïm espai d’aparcament, i ampliant en definitiva l’espai per a les persones”.

Publicitat

Ribó ha expressat també la seva satisfacció i ha explicat que “les persones que es preocupen per l’aparcament han de saber que nosaltres ja estem treballant amb l’aparcament de Santa Maria Micaela per tal que la gent puga aparcar. I estem estudiant desenvolupar, com ja estem fent en d’altres barris, places d’aparcament específiques i exclusives per a residents. Entenem que els residents han de tenir un lloc per aparcar però no volem que l’espai s’utilitze per qualsevol persona que vinga amb el seu cotxe perquè esta no és la funció del barri. La funció del barri i dels seus carrers és que la gent puga gaudir-lo. Eixa és la idea i és molt senzilleta”.

Et pot interessar  Una terrible agressió feixista durant la festa major de Castelló de la Plana causa una desena de ferits

La primera superilla de València afecta els carrers de Literat Gabriel Miró, Erudit Orellana, Gran Via de Ferran el Catòlic, Joan Llorens, Pare Rico, Palleter i Calixt III. Un total de 13.000 metres quadrats per reduir el trànsit rodat i generar espais nous per als vianants.

El projecte comporta una nova distribució de l’espai lliure dels carrers del Palleter i Calixt III, que s’estableix segons diversos criteris. A la calçada, hi ha un únic carril de circulació a velocitat reduïda (10 km/h) de 3,5 metres d’ample i un carril de serveis de dos metres d’amplària que es destina a 70 aparcaments de bicicletes, contenidors de residus i zona de càrrega i descàrrega. La circulació de trànsit rodat es reubica cap a l’exterior de la superilla, per reduir la velocitat i la densitat del trànsit i generar una gran plaça per als vianants en l’encreuament format pels carrers del Palleter i de Calixt III.

Els espais generats es destinen a nous usos i activitats i inclouen nou mobiliari urbà com 77 cadires i bancs, una font, diversos elements singulars de joc, taules d’escacs, pícnic i tennis taula. El dissenyador Ibán Ramón i l’estudi d’arquitectura Leku Studio han definit el grafisme i el disseny dibuixat sobre el paviment de la superilla i que reproduïx múltiples figures geomètriques.

El projecte inclou també la renaturalització de l’àmbit per a crear espais verds. Així, s’integra nova vegetació i arbratge en grans parterres i 144 jardineres de diferent grandària amb reg integrat. En total, s’han plantat vora 800 plantes, 950 arbustos de diferent grandària i 21 nous arbres (garroferes, pruneres, llorers i tarongers). S’han triat, a més, plantes amb flor i aromàtiques, que es mantenen verdes tot l’any i que requereixen un manteniment mínim.

Les obres de la superilla van començar el passat mes de desembre, han costat 673.663,30 euros (IVA inclòs), i estan finançades parcialment amb fons europeus Next Generation.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut