Divendres, 12 d'agost de 2022 - Edició 1478
La República

Fernández Díaz revela que va visitar Pujol per aturar el procés

L’exministre del PP, Jorge Fernández Díaz i l’expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, es van reunir per primera vegada el juliol del 2012, quan el primer, diu, va sentir una […]

Marina Almansa 21/10/2018
L'exministre Jorge Fernández Díaz

L’exministre del PP, Jorge Fernández Díaz i l’expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, es van reunir per primera vegada el juliol del 2012, quan el primer, diu, va sentir una “necessitat” imperiosa per aturar el que podria acabar amb República, aleshores encara projecte del ‘procés’.

Aquella trobada, fins ara secreta, va estar aprovada per Rajoy, tot i que l’expresident li va etzibar “no tinc cap esperança que aconsegueixis alguna cosa, però endavant” i dit i fet, Fernandez Díaz es plantà a Palau.

En una exclusiva avançada per ‘El Mundo’, l’exministre ha explicat que en la reunió va retreure a Pujol que estés liderant el discurs derrotista del diàleg després que sempre ‘hagués defensat que hi podien haver dues Catalunyes”. Pujol, segons Fernández Díaz, va asumir la responsabilitat política cap a la independència.

Tot i això, com a rèplica, va emprar el seu propi llibre ‘El caminant davant del congost’ i va recomanar-li a l’encara ministre que es llegís el pròleg, que allà constava el “per què he près aquesta decisió i no hi ha un altre remei”.

Però aquest no va ser l’únic regal que, segons l’ex ministre, li va fer. Pujol va preparar una sèrie de llibres en català per ell i una altra tongada en castellà per Rajoy mentre que va afegir: “De totes maneres, vull que sàpigues que jo, després de tot això, segurament deixaré la política”.

Al sortir de la reunió, Fernández Díaz va trucar a Rajoy: “President, m’ha dit Pujol que no hi ha solució i que la decisió està presa”, va dir-li el ministre. “T’ho vaig dir”, responia l’expresident popular.