Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Fernández Díaz diu ara que mai va dir “la fiscalia te lo afina” conspirant contra els independentistes

|

- Publicitat -

Jorge Fernández Díaz ha negat aquest dijous que hagués tingut cap coneixement de l’anomenada operació Kitchen -la presumpta trama d’espionatge del PP al seu extresorer, José Luís Bárcenas- mentre era ministre de l’Interior. Fernández Díaz ho ha dit en el marc de la comissió del Congrés que investiga el cas, on ha afirmat que “si l’operació es va fer, cosa que està judicialitzada i s’ha de resoldre, es va fer sense el meu coneixement”. Tot seguit ha reblat: “Jo no hagués donat mai llum verda a una cosa d’aquestes”. D’altra banda, Fernández Díaz també ha negat haver dit mai la famosa frase “la fiscalia t’ho afina”. I ha assegurat que té un informe de la Policia Científica que certifica que el que va dir és “en fi, faig una gestió”.

La frase l’hauria pronunciat durant una conversa amb l’aleshores director de l’Oficina Antifrau de Catalunya Daniel de Alfonso, presumptament en el context d’una conspiració contra partits independentistes.

Publicitat

Tot i la negativa de Fernández Díaz, l’abril passat, també a la comissió de la Kitchen, l’exdirector de la Unitat Central de Suport Operatiu (UCAO per les sigles en castellà) de la Policia Nacional Enrique García Castaño afirmava haver estat l’artífex de la gravació de la conversa entre Fernández Díaz i De Alfonso que es filtraria posteriorment als mitjans, on se sentia l’exministre pronunciant la famosa frase.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut