Divendres, 22 d'octubre de 2021 - Edició 1184
La República

Fernández Díaz, cada cop més contra les cordes: El jutge rebutja el seu recurs de reforma perquè “hi ha indicis que l’incriminen”

El pròxim 30 d’octubre, Fernández Díaz declararà com a investigat per l’Operació Kitchen

Avatar
Agències 17/10/2020
Jorge Fernández Díaz, exministre d'Interior / Gobierno

El jutge de l’Audiència Nacional Manuel Garcia-Castellón ha rebutjat el recurs de reforma que va presentar l’exministre de l’Interior Jorge Fernández Díaz per evitar la seva citació com a investigat en la causa per l’espionatge a l’extresorer del PP Luis Bárcenas, coneguda com a ‘operació Kitchen‘. La compareixença està fixada pel pròxim 30 d’octubre a les 10h.

El magistrat assegura que la imputació es fonamenta en “indicis que clarament l’incriminen” i no només en la seva condició de ministre en el moment de materialitzar-se l’operació investigada. El jutge també es refereix als missatges que consten en la causa i que es van enviar entre el ministre i el seu número 2 Francisco Martínez. Apunta que malgrat que l’exministre nega l’autenticitat d’aquells missatges, el seu valor no queda desvirtuat, “des de la provisionalitat del moment inicial en el qual es troba la causa”, per justificar la seva declaració com a investigat.