Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Felipe VI dilapida la separació de poders de l’Estat amb unes declaracions sobre la defensa dels presos

El rei d'Espanya assegura que sense el respecte a les lleis no existeix "ni convivència ni democràcia"

|

- Publicitat -

A l’Estat espanyol la democràcia no existeix: només hi ha lleis. Això és el que es pot deduir del discurs del rei Felipe VI en ple judici i en referència directa al discurs i argumentació de les defenses dels presos polítics.

El monarca ha assegurat que no és “admissible” apel·lar a una “suposada democràcia per sobre del dret”, i ha afegit que sense el respecte a les lleis no existeix “ni convivència, ni democràcia”. En aquest sentit, Felip VI ha afirmat que en un context de no respecte a la llei només hi ha “inseguretat, arbitrarietat i el trencament dels principis morals i cívics de la societat”. El monarca ha fet aquestes declaracions al World Law Congress, que es clou aquest dimecres a Madrid, coincidint amb les declaracions dels acusats al judici de l’1-O.

Publicitat

El congrés, sota el lema ‘Constitució, democràcia i llibertat’, ha atorgat el Premi de la Llibertat i de la Pau Mundial al rei. Hi han participat uns 2.000 juristes i personalitats com el president del TC, Juan José González Rivas, i la ministra de Justícia, Dolores Delgado.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut