Divendres, 18 de juny de 2021 - Edició 1058
La República

Felipe VI dilapida la separació de poders de l’Estat amb unes declaracions sobre la defensa dels presos

A l’Estat espanyol la democràcia no existeix: només hi ha lleis. Això és el que es pot deduir del discurs del rei Felipe VI en ple judici i en referència […]

Gerard Sesé
Gerard Sesé 20/02/2019
El rei Felipe VI, durant un discurs del president del Tribunal Suprem i del Consell General del Poder Judicial, Carlos Lesmes

A l’Estat espanyol la democràcia no existeix: només hi ha lleis. Això és el que es pot deduir del discurs del rei Felipe VI en ple judici i en referència directa al discurs i argumentació de les defenses dels presos polítics.

El monarca ha assegurat que no és “admissible” apel·lar a una “suposada democràcia per sobre del dret”, i ha afegit que sense el respecte a les lleis no existeix “ni convivència, ni democràcia”. En aquest sentit, Felip VI ha afirmat que en un context de no respecte a la llei només hi ha “inseguretat, arbitrarietat i el trencament dels principis morals i cívics de la societat”. El monarca ha fet aquestes declaracions al World Law Congress, que es clou aquest dimecres a Madrid, coincidint amb les declaracions dels acusats al judici de l’1-O.

El congrés, sota el lema ‘Constitució, democràcia i llibertat’, ha atorgat el Premi de la Llibertat i de la Pau Mundial al rei. Hi han participat uns 2.000 juristes i personalitats com el president del TC, Juan José González Rivas, i la ministra de Justícia, Dolores Delgado.