Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

Felip VI visita per primer cop un estat propi dels Països Catalans i ho fa com a estranger

|

- Publicitat -

El rei espanyol Felip VI, acompanyat de la reina Letícia, fa avui i demà la primera visita oficial d’un rei d’Espanya a Andorra. És el primer viatge oficial d’uns reis d’Espanya al que de moment és l’únic estat propi dels Països Catalans i ho fa com a estranger. Les màximes autoritats andorranes els han rebut aquest dijous al migdia. Els primers a saludar-los a la porta de la Casa de la Vall han estat el copríncep episcopal i bisbe d’Urgell, Joan Enric Vives, i el representant del copríncep francès, Emmanuel Macron, Patrick Strozda, com a caps d’estat.

Després han saludat el cap de govern, Xavier Espot, i la síndica general, Roser Suñé, a la plaça del Consell General, i s’han interpretat els himnes d’Espanya i Andorra, a més de presentar-se les respectives delegacions. Per part espanyola, també hi han estat el cap de la Casa de Sa Majestat el Rei, Jaime Alfonsín Alfonso; la ministra d’Afers Exteriors, Unió Europea i Cooperació, Arancha González Laya; l’ambaixador a Andorra, Àngel Ros; el conseller diplomàtic del rei, Alfonso Sanz Portolés, i la directora general d’Europa Occidental, Central i Sud-est d’Europa, María Victoria González Román.

Publicitat

La delegació andorrana l’han completada el president del Consell Superior de la Justícia, Enric Casadevall; el president del Tribunal Constitucional, Josep Delfí; la ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach; un representant dels cònsols, Francesc Camp, i l’ambaixador a Espanya, Vicenç Mateu.

Després de mantenir una trobada de cortesia amb la síndica general, l’agenda de dos dies dels reis ha de començar amb una salutació als presidents dels grups parlamentaris i la visita a la Casa de la Vall. Després es desplaçaran al Comú d’Andorra la Vella, on els rebrà la cònsol major, Conxita Marsol, i el cònsol menor, David Astrié. També es preveu una recepció per patrt del cap de Govern a la tarda i ja demà una visita al col·legi espanyola María Moliner, una visita a monuments i exemples del patrimoni cultural andorrà, com l’església de Santa Coloma, l’Espai Columba o el Museu d’Areny Plandolit. La visita acabarà amb un dinar ofert pel cap de Govern, Xavier Espot, a l’Era Rossell.

Et pot interessar  El govern d’Andorra exigirà saber català als ‘youtubers’ i ‘streamers’ espanyols per a renovar la residència

 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut