Edició 2107

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 03 de maig del 2024
Edició 2107

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 03 de maig del 2024

Feijóo puntualitza la polèmica sobre Puigdemont: “Dic que no a qualsevol indult perquè no es donen les condicions”

Matisa que sempre ha estat en contra l'amnistia i que continua reclamant "investigar" l'independentisme

|

- Publicitat -

El president del PP, Alberto Núñez Feijóo, ha puntualitzat aquest diumenge la posició del PP d’obrir la porta a indultar l’expresident del Govern, Carles Puigdemont i la resta d’exiliats si mostren penediment i s’entreguen a la justícia espanyola. “Vaig dir i diré que no a qualsevol indult perquè no es donen ni una de les possibles condicions”, ha dit en una atenció als mitjans des de Galícia, després que el PP hagi plantejat oferir un perdó condicionat com a alternativa a la llei d’amnistia que s’està tramitant al Congrés dels Diputats. El líder popular ha matisat que sempre ha estat en contra de l’amnistia i que continua demanant “investigar fins al final” l’independentisme, ja sigui per terrorisme, alta traïció, malversació o corrupció.

L’expresident de la Xunta ha recordat que “qualsevol acte de presumpte terrorisme i qualsevol presumpta connexió entre l’independentisme i el règim de Putin” s’ha d’investigar per part de la justícia. Feijóo ha atribuït la polèmica al voltant de les seves declaracions a un intent “d’enfangar” la campanya de les eleccions gallegues del 18 de febrer i ha recordat les amenaces per carta que van rebre alguns polítics socialistes durant les eleccions generals.

Publicitat

En tot cas, el president popular ha defensat que té “molt clar” el que defensa i ha afegit que no té cap dubte ni l’ha tingut abans sobre què fer. “Si l’independentisme vol amnistia, ja té el senyor Sánchez perquè li doni. Amb mi l’independentisme no pot comptar per qualsevol tipus d’amnistia, només per combatre-la i tampoc per qualsevol tipus d’indult perquè no es donen les condicions” , ha reiterat.

En aquest sentit, ha argumentat la seva posició recordant que és cap de l’oposició i no president del govern espanyol perquè “els indults no són cap tipus de possibilitat” mentre que pel PSOE és “una oportunitat política”.

Et pot interessar  Independentistes i socialistes defensen la llei d'amnistia a l'Eurocambra i remarquen l'aval de la comissió de Venècia

Indults alternatius a l’amnistia

La polèmica ha arribat aquest dissabte quan fonts populars han obert la porta a oferir un indult condicional a l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont i a la resta d’exiliats arran del procés independentista si mostren penediment i s’entreguen a la justícia espanyola. Això inclouria la secretària general d’ERC, Marta Rovira, i els exconsellers Toni Comín i Lluís Puig.

Tot i que Feijóo, president del PP, s’ha mostrat contrari a indultar Puigdemont, les citades fonts van afirmar que es podria fer sempre que es presentin als tribunals espanyols i que es penedeixin dels fets de l’any 2017, amb un compromís explícit de no-repetició. La secretària general del PP, Cuca Gamarra, acusava dos dies abans el govern espanyol d’haver-se dedicat a “protegir Puigdemont”, mentre “abandonava” els pagesos i ramaders que protesten des de fa dies.

L’expresident del Govern va negar dijous la trama russa, i va acusar el PP “d’arrossegar” l’Eurocambra per interessos “partidistes”. Puigdemont va afirmar aleshores que, si Junts hagués fet Feijóo president, s’haurien “estalviat” el debat sobre els vincles amb Rússia.

L’endemà d’aquestes declaracions, el ministre de la Presidència i de Justícia, Félix Bolaños, va donar la raó a Puigdemont, i va afirmar que si Junts hagués donat suport a Feijóo “efectivament, el PP estaria defensant una llei d’amnistia”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut