Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024
Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024

Feijóo no descarta que Sánchez convoqui un referèndum “disfressat” d’una “consulta” no vinculant

El líder popular, convençut que el que passi amb la governabilitat d'Espanya ho decidirà Carles Puigdemont des de Brussel·les

|

- Publicitat -

El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, assegura que veu “possible” que Pedro Sánchez convoqui un referèndum “disfressat” d’una “consulta” tècnicament “no vinculant” a canvi de ser investit. El dirigent popular, disgustat per l'”obscurantisme absolut” que diu que hi ha en les negociacions per a la investidura del candidat socialista, afirma que “en aquest moment tot és possible”, especialment després del discurs que el president de la Generalitat va fer al Senat en defensa de l’amnistia i l’autodeterminació.

El popular considera que el que passi amb la governabilitat d’Espanya, ho decidirà l’expresident Carles Puigdemont des de Brussel·les, i ha apuntat que el president català ja va donar “alguna informació” en la seva visita al Senat d’aquest dijous. “Ha donat per suposat que l’amnistia està pactada (…) i que és el pas previ al referèndum“, ha dit Feijóo en una entrevista a Telecinco.

Publicitat

“No ho descarto en cap cas”, ha reiterat, després d’afirmar que Sánchez és capaç de permetre un referèndum “disfressat” d’una “consulta” que tècnicament no seria vinculant. A ulls del líder del PP, tant la dependència dels socis independentistes i nacionalistes com l’aliança amb Podem fan que Espanya i el seu govern s’enfrontin a un escenari “de bloqueig” que serà “permanent” en el cas que la investidura de Sánchez tiri endavant. “És una situació lamentable”, ha conclòs.

Et pot interessar  Referèndum, finançament singular, rellançar el català i transició ecològica: les claus del programa electoral d'ERC
Publicitat

Opinió

Minut a Minut