Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Feijóo justifica la ruptura de l’acord pel CGPJ perquè “es vol fer una legislació a la mida dels independentistes”

|

- Publicitat -

El líder del PP Alberto Núñez Feijóo, ha justificat aquest divendres la ruptura de l’acord per a la renovació del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) per la determinació del govern espanyol de reformar el delicte de la sedició. “No m’oposo al diàleg sobre el nacionalisme, sinó a compartir els seus criteris sobre l’Estat o la justícia”, ha dit, perquè “es vol fer una justícia o una legislació a la mesura dels independentistes sense que aquests facin cap concessió per la seva part”. En una conferència a Vitòria, ha afirmat que està “segur” que els pactes d’Estat “arribaran”, però serà “amb aquest PP i amb un altre PSOE”.

Feijóo ha responsabilitzat el govern espanyol del fracàs de l’acord, perquè “en plena negociació” l’executiu “ens ha volgut portar a la ruptura” plantejant “la reforma del Codi Penal per beneficiar els independentistes”.

Publicitat

“Pretendre indultar els fugits per la via d’una reforma legal és inassumible”, ha dit, i “hem de ser coherents, perquè no es pot pactar la renovació de l’òrgan dels jutges amb qui pretén deixar sense efecte les resolucions dels jutges”.

Segons el líder del PP, no és la seva formació sinó el govern espanyol “qui erosiona la divisió de poders mitjançant canvis arbitraris a l’òrgan superior de la judicatura, indults que estaven compromesos a no fer, i mitjançant modificacions de delictes tan greus com la sedició”.

Ara, ha afirmat, cal “un resseteig institucional complet” que ell es “compromet a fer” si els ciutadans el porten a la Moncloa.

Et pot interessar  Feijóo obre la porta a asseure's amb Junts "si es reconcilien amb la llei i la Constitució"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut