Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024
Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024

Feijóo insisteix que el debat sobre l’amnistia suposa el dia més “trist” pel Congrés des del 23-F

El PP impulsarà l'obertura d'una comissió d'investigació per conèixer les negociacions amb l'independentisme a l'estranger

|

- Publicitat -

El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, ha assegurat aquest dimarts que el debat que avui arrenca al Congrés sobre l’amnistia als encausats del procés suposa la jornada “més trista” per la cambra des del 23-F de 1981. “Aquesta tarda el Congrés s’ha convertit en una cambra trista, decadent. És la sessió més trista des d’aquella tarda del 23 de febrer de 1981″, ha resumit entre aplaudiments de la bancada popular. “Avui comencem i hi haurà molt més. Molt més, tot el que calgui per prorrogar cada mes la presidència del senyor Sánchez”, ha vaticinat Feijóo. “Aquest és el primer pagament d’una investidura que han comprat”, ha conclòs després de la defensa de la norma que ha pronunciat el portaveu del PSOE, Patxi López.

Segons Feijóo, la proposta que ha portat el PSOE a la Cambra Baixa és una “vergonya nacional i internacional”. En la seva rèplica al Congrés, el líder popular ha lamentat que Pedro Sánchez no hagi assistit avui al debat sobre la llei de perdó als encausats del procés. “Jo avui dono la cara, i dono la cara i prenc la paraula per dir rotundament ‘no’ a l’atropellament al nostre estat de dret i ‘sí’ a la igualtat davant la llei de tots els espanyols”, ha reblat.

Publicitat

El PP ha criticat també que la primera llei del nou executiu en aquesta legislatura sigui pels encausats del procés i no pels espanyols que viuen per sota del llindar de la pobresa, la vida dels joves o per combatre la pobresa infantil. “Res d’això li interessa als autodenominats progressistes. A Pedro Sánchez li importa Pedro Sánchez”, ha apuntat Feijóo abans de dir que la norma respon a l’interès del líder del PSOE després de “perdre les eleccions”.

Et pot interessar  Boye defensa l'exili de Puigdemont: "L'acusaven de covard i ara resulta que l'exili és la solució”

Segons els populars, la proposta de llei d’amnistia no es pot tramitar per via d’urgència perquè no formava part del programa del PSOE. Tanmateix, ha dit que no hi ha “justificació” per eludir debats i tràmits sobre un assumpte que afecta l’epicentre de la legalitat estatal. “Tot això va en contra de la convivència”, ha agregat Feijóo.

Pel líder del PP, l‘amnistia tampoc servirà per solucionar cap problema a Catalunya i, en canvi, l’estendrà “al conjunt d’Espanya”. “No té darrere cap convicció, al contrari, té darrere una absència total de conviccions, principis i valors a l’actual PSOE”, ha remarcat Feijóo. Finalment, ha dit que resulta “obscè” que el PSOE compari l’amnistia al procés amb el perdó aplicat a Portugal per la visita del papa Francesc, ofrena que deixava fora, precisament, els delictes de corrupció, terrorisme i contra la integritat territorial.

Una comissió d’investigació

En la seva intervenció al Congrés Feijóo també ha anunciat que el PP impulsarà l’obertura d’una comissió d’investigació per conèixer les negociacions amb l’independentisme a l’estranger si el PSOE no facilita la informació pel seu propi peu. El líder popular ha dit que cal saber qui són els mediadors, quan cobren i quin és el contingut de les converses. “No la tancarem fins a saber-ho tot, i compareixeran tots”, ha ressaltat el líder popular.

Dirigint-se als independentistes, Feijóo ha preguntat als diputats d’ERC i Junts si, gràcies a l’amnistia, se sentiran més espanyols o renunciaran al projecte independentista. “Creuen, com diu el PSOE, que tornaran a la Constitució?”, ha preguntat Feijóo davant la mirada de Gabriel Rufián o Míriam Nogueras. Tanmateix, ha celebrat que, a diferència els socia, els independentistes no hagin mentit sobre les seves intencions.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut