Edició 2103

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de abril del 2024
Edició 2103

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de abril del 2024

Feijóo diu que el govern de Sánchez està “intervingut” per l’independentisme

|

- Publicitat -

El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, creu que hi ha “multitud d’indicis racionals” que “acrediten que existeix un pla premeditat per alterar substancialment les bases de la convivència democràtica que es plasma a la Constitució del 78“. Segons Feijóo, “el govern d’Espanya està intervingut pels seus socis parlamentaris” i s’ha convertit en “una eina al servei de l’independentisme i l’extrema esquerra”, que han trobat en el president del govern “el mitjà idoni d’anar imposant les seves tesis a la societat espanyola”. Sánchez, ha dit, “no té poder real sobre part del govern ni controla l’agenda”. És només un “subordinat útil” dels seus socis i un “servidor del radicalisme” que converteix en “ostatge tota la nació”.

Feijóo ha fet aquestes manifestacions en una intervenció al Fòrum ABC on ha afirmat que el president espanyol aplica amb insistència un “guió” perquè “tot allò que va ser democràticament derrotat a la Transició es prengui una espècie de revenja mitjançant l’erosió calculada de bona part del nostre engranatge institucional i la prescripció d’una memòria única germana d’un pensament únic”.

Publicitat

“El qüestionament de les institucions que equilibren els poders i amortitzen els conflictes socials i institucionals és un dels trets inherents de tot tipus de populisme, així com la confecció d’un passat a mida que reobre ferides ja curades per la generositat de les nostres generacions passades”, ha dit.

Aquest, segons Feijóo, és “un guió que s’està aplicant amb insistència al nostre país” amb l’objectiu de “retrocedir cap al passat”. “El populisme és prometre una cosa que saps que no pots complir amb l’objectiu d’obtenir un avantatge”, ha dit, i “estem davant un revisionisme que no té equivalències a les democràcies avançades del nostre voltant”, ha dit.

Et pot interessar  ERC no vol posar "terminis" a la celebració del referèndum i admet que abans cal "acumular forces"

Rebaixa de l’IVA

Feijóo s’ha mostrat disposat a votar a favor del nou decret de mesures anticrisi del govern espanyol –que inclou la rebaixa de l’IVA a aliments bàsics- si el govern espanyol hi incorpora també una rebaixa de l’IVA a la carn, al peix o a les conserves.

“Tenen l’oportunitat de mostrar que els interessos dels ciutadans els preocupen més que l’ego del govern”, ha dit, i “de fer alguna cosa útil contra la inflació”. En tot cas, segons Feijóo, el PP posa “a disposició dels espanyols una alternativa” i el govern espanyol “ha de decidir si l’assumeix pel bé de tots els espanyols”.

Feijóo també ha demanat de nou al president espanyol que s’avingui a pactar amb el PP que després de les pròximes eleccions generals governarà el partit més votat.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut