Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024
Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024

Feijóo acusa Sánchez de no condemnar amb prou “rapidesa i contundència” l’atac d’Iran: “Ha estat l’últim”

El líder del PP recorda al president espanyol que no hi ha espai "per a la vacil·lació, els matisos ni la tebiesa"

|

- Publicitat -

El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, ha acusat el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, de no condemnar amb prou “rapidesa i contundència” l’atac aeri d’Iran a Israel. “Espanya ha estat l’últim país de la UE en condemnar-lo”, ha criticat Feijóo aquest diumenge en un míting del PP a Bilbao amb Javier de Andrés. El líder del PP ha volgut recordar al president espanyol que no hi ha espai “per a la vacil·lació, els matisos ni la tebiesa”. “L’Iran és la principal amenaça desestabilitzadora a l’Orient Mitjà. I és necessari dir que l’Iran o l’organització terrorista Hamàs no poden tenir l’empara de cap democràcia”, ha assegurat Feijóo. “El nostre partit ha condemnat l’atac des del primer instant, el govern no”, ha etzibat.

“Lamento que Espanya hagi quedat una vegada més l’última en la defensa de les llibertats i en la defensa de les democràcies occidentals“, ha insistit el president del PP, que també ha volgut adreçar un missatge de ‘suport incondicional’ als soldats espanyols desplaçats a la zona “i agrair-los la seva tasca”. En paral·lel, la crítica de Feijóo cap a Sánchez no s’ha limitat a la resposta a l’atac de l’Iran sinó també a la recent afirmació del líder del PSOE que ni les “mil palades de fang de Feijóo i Abascal podran tapar els èxits d’Espanya”. “Després d’inventar-se el tema del mur i la fatxosfera, ara surt amb el tema del fang. Doncs li dic, senyor Sánchez, que el fang és vostè”, ha recriminat el líder del PP.

Publicitat

En clau electoral basca, Feijóo ha volgut deixar clar que el PP és “l’única garantia que Bildu no governi a Euskadi”. “I això no ho pot dir ningú, però nosaltres sí. Després de tot el que hem patit, no pot guanyar qui tant ens ha fet patir”, ha puntualitzat el líder del PP, que ha recordat una vegada més que Pedro Sánchez va arribar a la Moncloa “gràcies a un pacte amb Bildu” i que ha ‘regalat’ l’alcaldia de Pamplona als independentistes bascos. “Amb un PSOE desaparegut i un PNB en decadència, només ens queda el PP basc”, ha reflexionat en veu alta Feijóo, que ha constatat que el proper diumenge 21 d’abril només hi ha dues opcions a les urnes del País Basc.

Et pot interessar  El govern espanyol amenaça amb recursos al TC contra les lleis de memòria històrica dels governs del PP i Vox

“O el secessionisme en les seves diferents combinacions entre PNB, Bildu i un PSE que actua de xarnera, o la responsabilitat i l’autonomisme constitucional del PP d’Euskadi”, ha posat sobre la taula el president popular. “O les polítiques de Bildu i els seus socis o les polítiques de Javier de Andrés”, ha matisat Feijóo, que ha reclamat directament el vot als militants socialistes –”els més enganyats d’Espanya”- i del PNB. “Uns votants bascos que mai els ha agradat ser un satèl·lit del govern central ni defensar les polítiques de l’esquerra populista”, ha conclòs Feijóo.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut