Edició 2111

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 06 de maig del 2024
Edició 2111

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 06 de maig del 2024

Feijóo accepta reunir-se amb Sánchez aquest divendres “sempre que sigui en territori nacional”

Feijóo demana “garanties per escrit” que els socis del Sánchez no demanaran un referèndum constitucional amb noves modificacions

|

- Publicitat -

El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, ha acceptat reunir-se amb el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, aquest divendres. Segons han indicat fonts populars, Feijóo ha remès aquest dimecres al matí una carta a l’equip del líder socialista amb l’ordre del dia que proposa per la trobada. Entre altres assumptes, demana parlar d’independència judicial, de les trobades del PSOE amb Junts i ERC fora d’Espanya o de la moció de censura contra UPN a Pamplona. “L’hora la fixarà el Govern en funció de l’agenda de Pedro Sánchez. El lloc també serà de l’elecció del president del Govern sempre que sigui en territori nacional”, indiquen des del PP.

Els populars ressalten que van reclamar un ordre del dia per escrit per ordenar la reunió des del primer moment i recorden que en la primera trobada mantinguda entre tots dos líders aquest document no se li va facilitar i es va filtrar a la premsa. “El Partit Popular no estava disposat a facilitar una descortesia similar en aquesta ocasió”, afirmen. “Fa deu dies que espero”, ha indicat Feijóo a la premsa abans d’entrar al Congrés aquest dimecres.

Publicitat

Entre els assumptes que els populars demanen tractar amb el cap de l’executiu hi ha el “deteriorament institucional”, la despolitització dels mitjans públics, la independència judicial o les negociacions mantingudes a Ginebra entre el govern i Junts i ERC. El PP també vol demanar informació sobre les pujades d’impostos pactades amb Sumar i els plans d’ajuda als ciutadans per fer front als efectes de la inflació.

El llistat de temes del PP, que suma una desena de temes, també aposta per la modificació “urgent” de l’article 49 de la Constitució, que es refereix a les persones “disminuïdes”. Aquest és un dels únics temes on el posicionament dels populars coincideix de base amb la proposta d’assumptes que el PSOE ha exposat els darrers dies. Tot i això, Feijóo demana “garanties per escrit” que els socis del Sánchez no demanaran un referèndum constitucional amb noves modificacions.

Et pot interessar  Sánchez admet que l'execució a Catalunya és insuficient però ho justifica pels "colls d'ampolla" i l'alça de preus

La vicepresidenta quarta del govern espanyol, María Jesús Montero, ha celebrat aquest dimecres que el líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, accepti la reunió amb el president del govern espanyol. En declaracions també als passadissos de la Cambra Baixa, Montero ha dit que el líder del PP no tenia “cap excusa” per no assistir a la trobada i s’ha mostrat esperançada que hi vagi amb una actitud constructiva, abordant amb Sánchez temes com la renovació del CGPJ i el finançament autonòmic.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut