Edició 1894

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 02 de octubre del 2023
Edició 1894

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 02 de octubre del 2023

Experts en ciberseguretat pressionen al Gobierno per les “responsabilitats” en l’espionatge amb Pegasus

|

- Publicitat -

Experts en ciberseguretat i drets digitals reclamen poder exigir “responsabilitats” a governs i empreses per l’espionatge amb Pegasus.

Publicitat

Les declaracions En un debat al comitè de l’Eurocambra que investiga l’ús d’aquest programari, el fundador de RootedCON, Román Ramírez, ha demanat que s’estableixin controls sobre l’espionatge perquè, ha subratllat, es tracta d’una “eina necessària en alguns casos” i afegeix “cal exigir responsabilitats excepcionals si es demostra un abús” en l’ús del programari per espiar. Si hi ha hagut excessos és perquè hi ha una falta de control”, etziba.

El fundador d’SCSWorld, Michel Arditti, manifesta que “si hi ha hagut excessos és perquè hi ha una falta de control”. Segons Arditti, només grans països, com els de la Unió Europea i els Estats Units, poden accedir a programaris com Pegasus. A més, ha alertat que el seu ús requereix un “equip” per portar a terme l’espionatge i processar totes les dades. “Queda reservat a equips molt experimentats”,

Finalment, el supervisor europeu de protecció de dades, Wojciech Wiewiórowski, ha dit que s’ha d’entendre que hi hagi situacions considerades “excepcionals” que justifiquin l’espionatge, com les que afecten la seguretat nacional. Tanmateix, ha remarcat que cal que hi hagi un “control estricte” i un “reforç del control democràtic dels mètodes de vigilància”.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió