Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Experts en ciberseguretat pressionen al Gobierno per les “responsabilitats” en l’espionatge amb Pegasus

|

- Publicitat -

Experts en ciberseguretat i drets digitals reclamen poder exigir “responsabilitats” a governs i empreses per l’espionatge amb Pegasus.

Les declaracions En un debat al comitè de l’Eurocambra que investiga l’ús d’aquest programari, el fundador de RootedCON, Román Ramírez, ha demanat que s’estableixin controls sobre l’espionatge perquè, ha subratllat, es tracta d’una “eina necessària en alguns casos” i afegeix “cal exigir responsabilitats excepcionals si es demostra un abús” en l’ús del programari per espiar. Si hi ha hagut excessos és perquè hi ha una falta de control”, etziba.

Publicitat

El fundador d’SCSWorld, Michel Arditti, manifesta que “si hi ha hagut excessos és perquè hi ha una falta de control”. Segons Arditti, només grans països, com els de la Unió Europea i els Estats Units, poden accedir a programaris com Pegasus. A més, ha alertat que el seu ús requereix un “equip” per portar a terme l’espionatge i processar totes les dades. “Queda reservat a equips molt experimentats”,

Finalment, el supervisor europeu de protecció de dades, Wojciech Wiewiórowski, ha dit que s’ha d’entendre que hi hagi situacions considerades “excepcionals” que justifiquin l’espionatge, com les que afecten la seguretat nacional. Tanmateix, ha remarcat que cal que hi hagi un “control estricte” i un “reforç del control democràtic dels mètodes de vigilància”.

Et pot interessar  Benet Salellas apunta a un vincle entre Pegasus i la causa del Tsunami: "És possible establir una relació"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut