Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024
Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024

[EXCLUSIVA] La Diputació de Barcelona “s’inventa” dos grups polítics que no es van presentar a les eleccions

Al web apareixen Junts per Igualada i Impulsem el Penedès dels trànsfugues Marc Castells i Salvador Vallès en lloc de ser declarats diputats no adscrits, tal com estableix la llei de règim local

|

- Publicitat -

Sense haver-se realitzat el primer ple formal, la pàgina web de la Diputació de Barcelona s’inventa dos nous grups polítics, una manera d’evitar la consideració de trànsfugues

Ho diu clarament la llei de règim local i el mateix reglament de la Diputació de Barcelona: els diputats o diputades que no vulguin formar part del grup polític pel qual es van presentar només poden inscriure’s com a diputats no adscrits, segons marca el quart punt de l’article 40. Només en el cas que la coalició electoral de Junts-CM es trenqui podrien evitar formar part dels diputats no adscrits. De moment, la coalició no ha estat dissolta i segurament existeixen problemes legals per fer-ho.

Publicitat

Reglament de la Diputació de Barcelona

 

Amb aquesta jugada els dos diputats trànsfugues aconseguirien tenir ingressos com a grup polític de 50.000 € cadascun anuals. És a dir, suposaria un total de 400.000 € en quatre anys entre els dos.

Marc Castells (alcalde d’Igualada) i Salvador Vallès (alcalde de Torrelles de Foix) trànsfugues segons la llei ja tenien perpetrat aquesta jugada amb el vistiplau de la Presidència de la Diputació i els seus serveis jurídics per evitar la vergonya d’un pacte trànsfugues a la Diputació de Barcelona. Com a premi de la jugada i en tenir grup polític unipersonal poden cobrar cadascun uns 50.000 € anuals; uns 200.000 per a tota la legislatura.

El PSC compra voluntats amb prebendes pels dos diputats trànsfugues de Junts

Els ciutadans d’Igualada i de Torrelles de Foix van ser enganyats pels seus alcaldes, van presentar-se com a independentistes per acabar donant la Diputació de Barcelona als polítics del 155, malgrat que ara, amb l’ajuda dels serveis jurídics de la DIBA intenten amagar aquest escàndol.

Exemple del que estem dient

L’exdiputat d’ERC Joan Josep Puigcorbé va ser considerat diputat no adscrit en el moment que va abandonar el grup república a la Diputació de Barcelona segons consta en aquesta captura de pantalla de la pagina web.

 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut