Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024
Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024

Esquerra Republicana i EH Bildu es presenten en coalició a les eleccions al Senat del 23-J

Són els "bons resultats del treball comú realitzat" entre els dos partits els que els porten ara a "oferir a bascos i catalans un projecte més sòlid i una aliança més forta"

|

- Publicitat -

Les formacions d’Esquerra Republicana i EH Bildu han anunciat que es presentaran en coalició a les eleccions al Senat, que se celebraran el diumenge 23 de juliol, juntament amb les eleccions generals. Ambdues formacions, que es presentaran sota el nom ‘Esquerres per la Independència’, defensen que són els “bons resultats del treball comú realitzat” entre els dos partits els que els porten ara a “oferir a bascos i catalans un projecte més sòlid i una aliança més forta“, amb el qual serà possible avançar “cap al futur en llibertat que volem per als nostres països”.

ER i Bildu exposen que Catalunya i Euskal Herria són “dues nacions, dos pobles”, les quals comparteixen “no només una història de lluita conjunta pel nostre dret a ser i existir, sinó un futur de construcció de les pròpies repúbliques que responguin als anhels i reptes de les societats catalana i basca”. La voluntat i l’anhel d’assolir la república catalana i basca és l’eix vertebrador dels dos grups polítics, que asseguren que han treballat “avantposant els interessos de país, de la gent, als interessos partidistes o electorals”, així com aprofitant “totes les oportunitats per avançar en el camí de construcció nacional i social que reclamem”.

Publicitat

El president d’Esquerra Republicana, Oriol Junqueras, celebra que totes dues formacions han demostrat que la unió política els permet “guanyar i oferir avenços en drets i llibertats als nostres ciutadans i ciutadanes”, un fet que ha quedat demostrat després dels quatre anys de feina conjunta entre els dos partits sobiranistes. “Amb responsabilitat, intel·ligència i molta feina hem demostrat que la unió entre nosaltres ens fa més forts. Que tots els vots que vam rebre, tota la confiança dipositada en nosaltres, ha suposat que els nostres diputats i senadores hagin estat determinants durant tota aquesta legislatura” ha expressat.

Et pot interessar  Estrada insta Puigdemont a fer una "esmena claríssima" a les polítiques de Junts

Per la seva banda, el coordinador general d’Euskal Herria Bildu, Arnaldo Otegi, ha destacat que tant ER com Bildu han estat un “mur de contenció de les dretes i dels seus plantejaments d’involució i recentralització”, gràcies al qual han pogut propiciar fites socials que “tot i no tenir la profunditat i abast que ens hagués agradat, han aconseguit millorar la vida de la majoria social i treballadora“. “Estem segures que tornarem a ser aquestes forces útils. Aquest ha estat i és el nostre compromís i responsabilitat: produir els avenços i frenar els retrocessos” ha conclòs Otegi.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut