Edició 2106

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 01 de maig del 2024
Edició 2106

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 01 de maig del 2024

Espanyolitzant els Països Catalans: l’Ajuntament de València vol canviar l’accent per descatalanitzar el topònim

El canvi de denominació s'oposa als criteris oficials de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua

|

- Publicitat -

L’Ajuntament de València, sota el poder del PP, que a la vegada té com a soci prioritari del govern municipal el partit d’extrema dreta de Vox, està decidit a espanyolitzar la capital del País Valencià i així allunyar-la de qualsevol vincle amb el catalanisme. Així, el consistori va aprovar el passat dimarts, 19 de setembre, una proposta de Vox per canviar la denominació oficial de la ciutat, i que passi a ser “Valéncia/Valencia”.

La proposta de Vox, busca descatalanitzar el nom de la capital valenciana. Com que la proposta s’ha aprovat, passarà ara al ple municipal on, gràcies a la majoria que hi tenen PP i Vox, previsiblement també l’aprovarà i l’elevarà després a la Generalitat Valenciana, on també governen el PP i Vox. Com era d’esperar, el govern municipal ha anunciat la mesura a través de les xarxes socials emprant únicament el castellà.

Publicitat

Tant el PSPV-PSOE com Compromís s’han posicionat en contra d’aquesta proposta, al·legant que el canvi de denominació s’ha fet seguint la normativa no oficial de les Normes del Puig, que s’oposen als criteris oficials de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, l’AVL.

Et pot interessar  ERC, Junts i el PSOE acusen el PP de fer un ús partidista del Senat
Publicitat

Opinió

Minut a Minut